A mély, sáros talajú pálya előrevetítette, hogy a Balmazújvárosban rendezett mérkőzés nem a folyamatos játékról és a szebbnél szebb támadásokról szól majd, sokkal inkább küzdelemről és párharcokról.

Ebből a szempontból nem kellett csalódnunk. Rengeteg szabálytalanság és pontatlanség jellemezte a kilencven percet, amelynek első felében a mezőnyben mi voltunk kezdeményezőbbek, dominánsabbak, mégis a Nyíregyháza járt közelebb a gólszerzéshez. Paku Roland lövésénél Horváth András tolta a labdát a keresztlécre.

Fordulás után megint csak néhány centiméteren múlt, hogy a pályaválasztó előnybe kerüljön, de az üresen felejtett Hamed Yasin fejese a kapufán csattant. 

Bár a széleken többször eljutottunk a nyíregyházi tizenhatos közelébe, egy első félidei Szabó Máté-lövést leszámítva nem sok veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. Hiányoztak a jó megoldások a támadóharmadban vagy egy olyan egyéni villanás, amely gólhelyzetet teremthetett volna.

A csereként beállt Ihrig-Farkas Sebestyén, Zuigéber Ákos kettős új lendületett hozott, az utolsó 20-25 percben nyomás alá helyeztük a Nyíregyháza védelmét, de nem tudtuk bevenni a kaput. Még akkor sem, amikor Hegedüs Lajos nagy hibája után az üresen tátongott...

Folytatás jövő szerdán az Ajka ellen.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 16. forduló
Nyíregyháza Spartacus-Budafoki MTE 0-0
Balmazújváros, vezette: Hanyecz Bence

Sárga lap: Márkus (45'), Jánvári (51'), Sztankó (56') ill. Kotula (40'), Kovács D. (74')

Nyíregyháza: Hegedüs - Szokol, Papucsek, Jánvári, Galambos Á. (Nemes 84') - Márkus A. - Pócsik (Novák Cs. 84'), Paku, Sztankó (Szabó B. 76'), Hamed (Vass P. 63') - Zamostny
Vezetőedző: Feczkó Tamás

BMTE: Horváth A. - Margitics, Jagodics, Fótyik, Kotula (Kalmár O. 66') - Filkor, Soltész I. - Szabó M. (Ihrig-Farkas 66'), Adorján K., László D. (Zuigéber 66') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba