1971. november 22-én és az azt követő napokban megrázó hír járta be az országot: 47 éves korában elhunyt Zakariás József - a legendás Aranycsapat tagjai közül elsőként.

A Népsport nekrológjában így emlékezett a budafoki születésű, 1936 és 1941 között klubunknál nevelkedett klasszis balfedezetről: "Mindegy volt neki, hogy ki szerzi a gólt, csak az ellenfél hálójában táncoljon a labda. Ez volt a legnagyobb öröme. Ennek érdekében lemondott az egyéni csillogásról, minden kiváló tudását a csapat szolgálatába állította. Ezért kapta játékostársaitól a »szürke eminenciás« elnevezést."

Zakariás József 1952-ben olimpiai bajnok lett, 1954-ben pedig tagja volt a világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatottnak. Az NSZK ellen drámai körülmények között, 3-2-re elveszített vb-döntő volt az utolsó mérkőzés, amelyen pályára lépett a nemzeti csapatban. 

Klubszinten két bajnoki címet, valamint Magyar Népköztársaság Kupát és Közép-európai Kupát nyert az MTK (akkor Budapesti Bástya) játékosaként.

A Zakariás József lányával, Ágnessel a Promontor Magazin november 7-i számában megjelent interjút IDE KATTINTVA olvashatod.