Felejthető első félidőt produkáltak a csapatok a fagypont közeli hőmérsékletben. Bár az iramra nem lehetett panasz, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. 

A ritka alkalmak egyike Szarka Ákos lövése volt, amit Horváth András vetődve kiütött. 

A játékrész végén ráadásul kényszerű okokból kellett változtatnunk: a megsérült Margitics Andor helyére Szalai Dániel állt be.

Fordulást követően már egyértelműen mi futballoztunk jelentős fölényben, ám nem tudtuk feltörni az Ajka védelmét. A vendégek pedig az 58. percben a semmiből szereztek vezetést: egy jobb oldali beadásból Dragóner Filip fejelt a hálóba. (0-1)

Két perccel később rögtön válaszolhattunk volna, de Kotula Máté középre lőtt labdáját Kovács Dávid a keresztlécre továbbította. Centiken múlt.

Aztán a 65. percben már centiken sem. Megérdemelten egyenlítettünk, igaz, ehhez kellett az is, hogy Tajthy Tamás kezezett a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Kovács váltotta gólra.

Úgy tűnt, 1-1 után az ajkaiak az eredmény tartására és kontratámadásokra rendezkednek be, ennek ellenére adódtak lehetőségek előttünk a győzelem megszerzésére. 

László Dávid éles szögből a kapusba lőtt, Kovács veszélyes helyről elvégzett szabadrúgása pedig kevéssel kerülte el a kaput. 

Játékban megint léptünk egyet előre, a mérkőzés nagy részében domináltunk, de a támadásainkból továbbra is hiányzik az átütőerő, a kreativitás és az igazán jó megoldások. 

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Budafoki MTE-FC Ajka 1-1 (0-0)
BMTE Stadion, 200 néző, vezette: Takács János

Gólszerzők: Dragóner (58') ill. Kovács D. (65' - büntetőből)
Sárga lap: Tajthy (64')

BMTE: Horváth A. - Margitics (Szalai D. 43'), Jagodics, Fótyik, Kotula (Kalmár O. 75') - Filkor (Nándori 75'), Soltész I. - Zuigéber (László D. 62'), Adorján K., Ihrig-Farkas (Papp M. 62') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Ajka: Horváth D. - Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger - Csizmadia Z., Lehoczky, Tóth G. (Stoiacovici 89'), Tajthy (Görgényi 70'), Gaál (Murka 46', Berzsenyi 80') - Szarka (Dragóner F. 46').
Vezetőedző: Kis Károly