Szemerkélő esőben kezdődött a kiesőzóna közeléből menekülő csapatok mérkőzése Békéscsabán, ahol az első tíz percet követően a házigazda kerülhetett volna előnybe, Horváth András azonban bravúrral védett Nikola Pantović ziccerénél. 

A jó talajú pályán sok hiba jellemezte az játékot mindkét fél részéről. Hiába futballoztunk mezőnyfölényben, kidolgozott gólhelyzetig nem jutottunk, inkább csak oldalról középre lőtt labdákból tudtunk veszélyeztetni. 

Ezzel próbálkoztak a békéscsabaiak is a 37. percben, amikor tulajdonképpen másodszor jutottak el a kapunkig. Szabó Péter könnyedén verte meg védőnket, jobb oldali beadásából pedig Lukács Raymond fejelt a hálóba. (1-0)

A szünetben Ihrig-Farkas Sebestyén is beállt, ami a támadószekció átalakítását jelentette - Kovács Dávid és Adorján Krisztián is egy sorral hátrébb lépett.

Az eső még jobban rákezdett, játékosaink pedig rendületlenül mentek előre az egyenlítésért, a 72. percig sajnos eredménytelenül. 

Ekkor azonban Adorján szögletéből a születésnapját hétfőn ünneplő Soltész István bombagólt rúgott: a tizenhatos jobb sarkának közeléből, jobbal kapásból belsőzött a csabai kapuba. (1-1) 

Király Patrik durva belépője után az utolsó tíz percre emberelőnybe kerültünk és a 91. percben, Adorján mesteri átadása után meg is nyerhettük volna a mérkőzést, ám Ihrig-Farkas két védő szorításában nem tudta begyötörni a győztes gólt, Czinanó Antal nagyot védett.

Maradt az 1-1, ami - a gyengébb első és jobb második félidőnk alapján - igazságosnak mondható, az egy ponttal most mégsem lehetünk elégedettek.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 18. forduló
Békéscsaba 1912 Előre-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Kórház utcai Stadion, 460 néző, vezette: Zierkelbach Péter

Gólszerzők: Lukács R. (37') ill. Soltész I. (72')
Sárga lap: Bora (55') ill. Fótyik (48')
Piros lap: Király P. (79')

Békéscsaba: Czinanó - Nagy S. (Fazekas 66'), Farkas M., Bora, Hodoniczki - Szabó P. (Zvara 83'), Sipos, Király P - Horváth P. (Puskás G. 74'), Lukács R. (Paudits 74'), Pantović (Gránicz 74')
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

BMTE: Horváth A. - Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kotula (Kalmár O. 46') - Filkor (Ihrig-Farkas 46') , Soltész I. - László D. (Szabó M. 66'), Adorján K., Papp M. (Zuigéber 55') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba