A BMTE Stadiont reggelre betakaró hóréteg nyomait a mérkőzés kezdetére már csak a pályán kívül lehetett látni, csapatunk pedig az első tíz percben gondoskodott arról, hogy a DVTK-nak ne csak az időjárás miatt legyen része hűvös fogadtatásban.

Olyannyira, hogy a lendületes kezdés előbb László Dávid beadása, majd az ex-budafoki Póser Dániel hibája után érhetett volna vezető gólt számunkra.

A diósgyőriek az első tíz percben alig lépték át a felezővonalat, a folytatásban azonban fölénybe kerültek, ez pedig az idő múlásával gólszerzési lehetőségekben is megmutatkozott. A 19. percben például nem rajtunk múlt, hogy egy támadáson belül Zsolnai Richárd és Könyves Norbert is óriási helyzetben hibázott...

De volt nagy védése Horváth Andrásnak is, aki névrokona, Horváth Zoltán lövésénél vetődve leért a bal alsó sarokhoz.

A játék képe a térfélcsere után sem változott, a DVTK dominált és támadott, ellentámadásainkat pedig többnyire villámgyorsan elfojtotta. Bizonyos időszakokban komoly nyomás nehezedett a védelmünkre, kapusunknak kétszer is hárítania kellett távoli átlövéseknél.

A 70. percig bírtuk. Ekkor egy bal oldali beadás után Molnár Gábor fejese még kipattant a keresztlécről, Horváth Zoltán azonban közelről már nem rontott. (0-1)

Az utolsó negyedórában nagy erőket mozgósítva küzdöttünk az egyenlítésért, de igazán komoly lehetőséget nem tudtunk teremteni magunknak a diósgyőri kapu előtt arra, hogy legalább az egyik pontot megmentsük.

A DVTK mindhármat elvitte Budafokról.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 19. forduló
Budafoki MTE-DVTK 0-1 (0-0)
BMTE Stadion, 300 néző, vezette: Szigetvári Márk

Gólszerzők: Horváth Z. (70')
Sárga lap: László D. (56'), Csizmadia Cs. (92' - a kispadon) ill. Kocsis (84')

BMTE: Horváth A. - Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kotula - Filkor (Szabó M. 69'), Soltész I. - Ihrig-Farkas, Adorján K., Lászó D. (Zuigéber 69') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Kispál (Kocsis 46'), Zsolnai R., Molnár G. (Szűcs K. 89'), Oláh B., Bokros - Könyves, Horváth Z. (Németh M. 80')
Vezetőedző: Kondás Elemér