24 éves szélsővel erősítette meg keretét NB II-es csapatunk. Györgyi Arthur a szlovák másodosztályban szereplő Komáromi FC-től érkezett Budafokra és szombaton aláírta szerződését.

"Gyorsítani szeretnénk a csapatot, Arthurban pedig megvan ez a képesség" - mondta új igazolásunkkal kapcsolatban Oláh Lóránt sportigazgató. "Az elmúlt néhány évben ugyan nem volt igazán kimagasló időszaka, de rendelkezik olyan kvalitásokkal, amelyeknek köszönhetően erősítést jelenthet számunkra. Ő is egy olyan játékos, akiről máshol lemondtak, Budafokon azonban újra felépítheti magát."

Arthur a jövő heti, horvátországi edzőtáborban kapcsolódik be a csapattal közös munkába.

Névjegy

Györgyi Arthur 1997. március 12-én született a romániai Szovátán. Pályafutását szülővárosa csapatában kezdte, majd Marosvásárhely érintésével került a csíkszeredai akadémiára. Vezetőedzőnkkel, Csizmadia Csabával jól ismerik egymást, korábban csapattársak voltak a székely válogatottban.

2019 nyarán a DVSC játékosa lett, amelynek tartalékcsapatában, az NB III-ban mutatkozott be Magyarországon. A több játéklehetőség reményében 2020 januárjában Nyíregyházára igazolt, ahol néhány hónappal később bemutatkozott az NB II-ben.

A 2020/2021-es szezonban már alapembere volt a szabolcsiaknak, huszonhét bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a Kazincbarcika ellen gólt is szerzett. 

Tavaly nyáron a szlovák másodosztályú Komáromi FC-hez szerződött, amelynek színeiben ősszel tíz találkozón játszott és egyszer, a Bardejov ellen talált be.

Arthur gyors, jó rúgótechnikával rendelkező kétlábas szélső, aki a jobb és bal oldalon egyaránt bevethető.