Valami új és jobb kezdete helyett az őszi eredménytelenség folytatódott 2022 első tétmérkőzésén. 

Hiába léptünk fel kezdeményezőbben a közvetlen riválisunknak számító Aqvital FC Csákvár vendégeként, a viharos erejű szélben először Bese Balázsnak kellett bravúrt bemutatnia. A 27. percben kapusunk Vaskó Tamás fejesénél nagyot vetődve tolta szögletre a labdát. Öt perccel később Kovács Dávid révén mi is gólt szerezhettünk volna, Auerbach Martin azonban társai hibáját javítva lábbal hárított. Újabb egy perccel később Adorján Krisztián fejelt, de célt tévesztett.

Túl sok veszélyt nem jelentettünk a csákvári kapura az első félidőben, a másodikban pedig még annál is kevesebbet.

Hátul pedig jött a hiba egy pontrúgást követően: az 56. percben Magyar Zsolt szabadrúgásból ívelt a kapunk elé, képtelenek voltunk felszabadítani, Dulló Martin nyolc méterről a kapuba lőtt, Bese a játékvezető szerint már csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát. (1-0)

Négy perccel később az egy az egyben kapura törő Murai Márk eldönthette volna a meccset, de óriási helyzetben hibázott. 

Nem úgy Vaskó a 71. percben, amikor Magyar szögletét követően közelről a léc alá emelt, 2-0-ra módosítva az állást. Megint egy pontrúgás okozta a vesztünket...

A 90. percben szépítettünk, Kovács lövése kipattant a kapufáról, éppen Zuigéber Ákos elé, aki a hálóba továbbított (2-1), ez azonban már nem osztott, nem szorzott a végeredmény szempontjából.

Pont nélkül maradtunk a tavaszi rajton, így nem tudtunk elmozdulni a kiesőzónából.


Merkantil Bank Liga, 21. forduló
Aqvital FC Csákvár-Budafoki MTE 2-1 (0-0)
Tertyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző, vezette: Hanyecz Bence

Gólszerzők: Dulló (56'), Vaskó (71') ill. Zuigéber (90')

Csákvár: Auerbach - Major G., Vaskó, Dulló, Körmendi - Magyar Zs. (Mészáros D. 83'), Ominger - Tamás (Torvund 91'), Kártik (Baracskai 83'), Mim - Murai (Molnár R. 68')
Vezetőedző: Mónos Tamás

BMTE: Bese B. - Margitics, Jagodics M., Romić, Kotula - Soltész I. (Szabó L. 69'), Micsinai (Filkor 46') - László D. (Zuigéber 69'), Adorján K. (Nándori 46'), Kovács D. - Beke P.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba