NB II-es csapatunk negyedik téli szerzeménye Varga Donát, aki szerdán írta alá budafoki szerződését. A 18 éves szélső a Vasastól érkezik a Promontor utcába és azért is fontos erősítés, mert 2003-as születése miatt megfelel majd az MLSZ jövő évi fiatalszabályának.

“Örülök, hogy összejött ez a szerződés, nagyon motivált és izgatott vagyok az előttem álló új kihívások miatt. Bízom abban, hogy már a tavaszi szezonban bizonyíthatok és a csapat segítségére leszek a kitűzött célok elérésében!” 

Az átigazoláshoz hozzájárult a Budafokról nyár óta elvágyódó játékosunk, Ihrig-Farkas Sebestyén távozása is. Klubunk a nehéz helyzetből próbálta a maximumot kihozni, ez pedig azzal, hogy korábbi támadónk a Vasashoz került és lehetőségünk nyílt Doni megszerzésére, végül sikerült.

Névjegy

Új játékosunk 2003. július 12-én született Debrecenben. Hajdúnánáson kezdett futballozni, majd 2013-ban a Loki Focisulihoz került. 

2015-ben a Hajdúböszörmény igazolta le, egy évvel később pedig onnan vezetett az útja a Vasas Kubala Akadémiára, ahol első szezonjában a kiemelt U14-es korosztályban 26 mérkőzésen 27 gólt szerzett.

Az angyalföldi alakulatnál a korosztályos ranglétrákat végigjárva 2019-ben tehetségére a holland SC Heerenveen is felfigyelt, ahol két idényt töltött el, majd visszatért a Fáy utcába.

Az U19-es kiemelt bajnokság mellett ősszel Kuttor Attila a felnőttek között számolt vele, négy mérkőzésen már a Vasas FC kispadján ült a másodosztályban.

Üdv nálunk Doni, sok sikert kívánunk a BMTE csapatában!