Csonka Andrást aligha kell bemutatni szurkolóinknak, a 21 éves középpályás az előző NB I-es tavaszi idényt csapatunknál töltötte. Nyáron aztán Gyirmótra került, most viszont kölcsönben újra visszatér a Promontor utcába, ő csapatunk hatodik téli szerzeménye!

Hogyan emlékszel vissza a Budafokon eltöltött első időszakodra?

Nagyon jó tapasztalatokat és élményeket szereztem a csapatnál, bár sajnos az NB I-es szezon legvége nem úgy alakult, ahogyan azt elterveztük. Élvezetem az ittlétet és éreztem a megbecsülést, szerintem a csapattársakkal, a vezetőkkel és a szurkolókkal is megtaláltam a közös hangot.

Milyen célokkal térsz vissza egy év után a Promontor utcába?

Hasonló a szituáció, mint tavaly ilyenkor, de nagyon remélem, hogy most máshogy alakulnak majd a dolgok és ezúttal sikerül kiharcolnunk a bennmaradást. Minden erőmmel azon leszek, hogy a segítségére legyek a csapatnak!

Milyen állapotban vagy, mikor láthatunk először a pályán?

Nehéz időszak van mögöttem, két hete viszont teljes értékű edzésmunkát végzek, így remélhetőleg már a jövő héten pályára léphetek. Az újbóli bemutatkozásom persze a szakmai stábon múlik, de remélem, hogy már a következő fordulóban szerephez jutok és elindulunk felfelé a tabellán!

Névjegy

Csonka András 2000. május 1-jén született Budapesten. A pestszentlőrinci SZAC-nál kezdett futballozni, majd az Airnergy, a Gloriett SE és a Főnix Gold érintésével 2015-ben lett a Ferencváros játékosa. 

2017 májusában éppen Budafokon, a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján debütált az első csapatban és végigjátszotta az FTC 4-2-es győzelmével zárult mérkőzést. 

Három hónappal később az NB I-ben is bemutatkozott Felcsúton, a Videoton ellen.

Miközben az U19-es együttes meghatározó emberévé vált, egyre több lehetőséget kapott a felnőttek között is. A 2018/2019-es idényben öt-öt NB I-es és Magyar Kupa-találkozón szerepelt.

A 2019/2020-as idényben ismét öt élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Közben a kooperációs szerződés keretében az NB II-es Soroksárnál is megfordult.

A kétszeres bajnok, valamint kupagyőztes középpályás ősszel aztán többnyire a Ferencváros tartalékcsapatában, az NB III-ban kapott lehetőséget, így a téli átigazolási szezonban kölcsönben a BMTE-hez került. Kulcsjátékosa volt alakulatunknak az NB I-es tavasz során, 18 mérkőzésen lépett pályára, 15-ször kezdőként és egy gólt szerzett.

Nyáron aztán az élvonalba feljutó Gyirmóthoz adta kölcsön a Ferencváros, most viszont visszatér a BMTE-hez 

Csonka András rendszeresen meghívót kapott az utánpótlás válogatottakba. Az U17-es korosztály tagjaként négy mérkőzésen játszott a 2017-es Európa-bajnokságon. 

Köszöntünk újra Budafokon Andris és sok sikert kívánunk!