Az első két forduló sikertelensége után a Merkantil Bank Liga legutóbbi játéknapján végre megszereztük első pontunkat tavasszal, ráadásul a feljutásért harcoló, a tabellán második Vasas ellen értünk el értékes gól nélküli döntetlent.

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba alaposan átalakította a kezdőcsapatot a múlt heti, Szeged elleni találkozóhoz képest, amelyben csak Oroszi István, Margitics Andor és Beke Péter maradt, így álltunk fel: Orosz I. - Margitics A., Vaszicsku G., Fótyik D., Kotula M. - Filkor A., Farkas B. - Szabó L., Nándori B., Greksa B. - Beke P. 

Aktívabban kezdte a meccset a vendég alakulat, amely főként korábbi játékosunk, Ihrig-Farkas Sebestyén révén veszélyeztetett, védelmünk, valamint a kapuban Oroszi azonban jól állta a rohamokat. 

A 15. percben Fótyik szabálytalankodott Hinorával szemben a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, Feczesin Róbert azonban fölé bombázta a 11-est. Csapatunk kontrajátékra rendezkedett be, szervezett védekezésünket pedig leginkább átlövésekkel próbálta feltörni a Vasas - szerencsére sikertelenül, így 0-0-s állással mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben bátrabban játszottunk, az 55. perdben pedig egy szabadrúgás után a kapujából kimozduló Jova Levente kiejtette a labdát, Szabó Levente azonban nem tudott a kapuba emelni. Ezután két komoly lehetősége volt Kuttor Attila csapatának, Hinora közeli ziccerét Oroszi védte bravúrral, majd Feczesin maradt üresen, de a vendégek támadója laposan a jobb oldali kapufa mellé gurított.

A hajrában az angyalföldiek próbálták fokozni a nyomást, a nagyszerűen védő Oroszi eszén azonban nem tudtak túljárni. Bár az utolsó negyedórában nekünk is volt néhány ígéretes kontratámadásunk, az eredmény a lefújásig nem változott, így értékes pontot szereztünk, amely remélhetőleg sokat ér majd a végelszámolásnál.

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában vasárnap 14.00 órától a Dorog otthonába látogatunk.

Merkantil Bank Liga, 23. forduló
Budafoki MTE-Vasas FC 0-0
BMTE STADION, 700 néző, vezette: Takács TamásRoland

Budafoki MTE:  Orosz I. - Margitics A., Vaszicsku G., Fótyik D., Kotula M. - Filkor A., Farkas (László D., 66.) - Szabó L., Nándori (Soltész L., 60.), Greksa B. - Beke P. (Kovács D., 78.)

Vasas FC: Jova - Szivacski, Litauszki, Iyinbor (Szilágyi Z., 46.), Silye – Berecz, Hidi M (Márkvárt, 75.), Pátkai (Sztojka, 46.) – Hinora (Radó, 66.), Feczesin, Ihrig-Farkas (Cipf, 75.)
Vezetőedző: Kuttor Attila