Másodszor rendezték meg Budafokon a Székely Polgári Bált, amelynek fővédnöke Németh Zsolt országgyűlési képviselő volt. Az eseményt Karsay Ferenc polgármesterrel nyitotta meg amely a hagyományos báli szezon farsangi forgatagának jelentős állomása Budafokon.

Klubunkat vezetőink, Jakab János tiszteletbeli elnök, Oláh Lóránt sportigazgató, Markovics József, a Budafoki LC elnöke, Kálmán Zoltán könyvvizsgáló és Kiss Norbert ügyvezető képviselték.

Díszvendége volt az összejövetelnek Zakariás Ágnes, a világhírű Aranycsapat legendás játékosának, Zakariás Józsefnek a lánya. Hogy a jelenlévők személye miért fontos, azt a mellékelt fotó bizonyítja: a bál árverésre bocsátott két relikviát, amelyek közül az egyiket, jelesül a Ferencváros dedikált Európa-liga meccslabdáját 500.000 forint értékben egyesületünk vásárolta meg.

A licit összbevétele 585.000 forint volt, az összeget pedig teljes egészében Zakariás József mellszobrának költségeire fordítják a szervezők. 

Klubunk életében jelentős történések várhatóak a közeljövőben, hiszen a sportközpont előtti téren kerül majd elhelyezésre a szobor. És talán nem árulunk el nagy titkot, ha tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Zakariás József neve hamarosan sokszor és sokféleképpen kerül majd a köztudatba…

Hajár Budafok!