Kiegyenlített mérkőzésen sajnos egy hajrában esett szerencsétlen góllal 1-0-s vereséget szenvedtünk a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában vasárnap a Siófok ellen.

Jól kezdtük a találkozót, a visszatérése óta először a kezdőben helyet kapó Csonka András mesteri labdát adott Kovács Dávidnak, csapatkapitányunk éles szögből leadott lövését azonban lábbal szögletre mentette a siófokiak kapusa, Hutvágner Gergely.

A folytatásban volt néhány veszélyesebb pontrúgása a vendégeknek, de védelmünk állta a rohamokat, így Oroszinak nem volt szüksége bravúrra. 

A második játékrészben inkább a küzdelem dominált, főleg mezőnyben zajlott a küzdelem. A csereként pályára lépő Kulcsár Kornél indításai magukban hordozták a veszélyt, ám sem Soltész István, sem Kovács Dávid nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

A 87. percben aztán a kontrajátékra berendezkedő Siófok megszerezte a mindent eldöntő találatot: egy előrevágott labdára Oroszi elindult a kapujából, ám a Kerezsi Zalánnál maradt a labda, aki az alapvonalról a középen érkező Kiss Balázshoz centerezett és bár kapusunk visszaért, védeni már nem tudta a közeli lövést.

Csapatunk az NB II-es pontvadászat 26. fordulójában március 6-án 17.00 órától a Tiszakécske vendége lesz.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Budafoki MTE - BFC Siófok 0-1 (0-0)
BMTE STADION, 400 néz. Vezette: Móri Tamás
BUDAFOK: Oroszi – Margitics, Horgosi, Fótyik, Kotula – Soltész I.,Filkor – Kovács D., Csonka A. (Kulcsár K., 64.), Farkas B. (Zuigeber, a szünetben) – Szabó L. (Beke, 63.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SIÓFOK: Hutvágner – Lorentz (Varga B., 71.), Jagodics B., Varjas Z., Deutsch B. – Krausz, Szakály A. (Medgyesi M., 76.) – Kiss B., Nikházi (Farkas G., 90.), Kerezsi (Benczenleitner, 90.) – Elek B. Vezetőedző: Domján Attila
Gólszerző: Kiss B. a 86. percben