Csapatunk a Merkantil Bank Liga 26. játéknapján a Tiszakécske otthonában vendégeskedett. A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, a helyzeteit jobban kihasználó hazaiak azonban 2-0-ra megnyerték a találkozót.

Az első komolyabb lehetőség a házigazda előtt adódott, a 15. percben Erdei Alex tornáztatta meg Oroszi Istvánt, aki azonban látványos vetődéssel védte a távoli próbálkozást. Nem sokkal később mi is veszélyeztettünk, Csonka ugratta ki remekül Kovács Dávidot, akinek 11 méterről leadott lövése megpattant egy védőn, így lett igazán veszélyes, Holczer Ádám azonban szögletre ütötte a szitáló labdát.

A folytatásban átvettük az irányítást, Beke Péter és Szabó Levente is veszélyeztetett, fölényünk ellenére azonban egy kontra végén a Tiszakécske került előnybe: Beliczky bal oldali centerezését a hosszún bántóan üresen érkező Gyurján Bence bombázta a kapuba.

A második játékrész elején Máté Zsolt fejesénél a bal oldali kapufa megmentett minket, a 60. perctől viszont fokoztuk a nyomást a hazai kapu előtt. Hiába került azonban többször is ziccerbe a csereként pályára lépő Zuigéber Ákos, a remek napot kifogó Holczer eszén sem ő, sem más nem tudott túljárni.
A 82. percben aztán Vachtler Csaba egy újabb hazai ellentámadás végén lezárta a lényegi kérdéseket, a 16-os jobb oldaláról, tűpontosan lőtte ki a bal alsó sarkot, Oroszinak nem volt esélye a hárításra.

2-0-s győzelmével a Tiszakécske négy pontra ellépett tőlünk, mi pedig egyelőre sajnos továbbra sem tudtunk elmozdulni a veszélyzónából.

Merkantil Bank Liga, 26. forduló
Tiszakécskei LC-Budafok 2-0 (1-0)
Tiszakécskei Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Lovas László.
TISZAKÉCSKE: Holczer – Uzoma (Farkas N., 81.), Csáki, Máté Zs. – Erdei C. (Pongrácz, 81.), Kovács B., Kosznovszky, Marsa (Vachtler, a szünetben), Balázs B. – Gyurján (Kalmár B., 67.), Beliczky (Farkas A., 76.). Vezetőedző: Visinka Ede
BUDAFOK: Oroszi – Margitics, Horgosi, Fótyik, Kotula M. – Kovács D., Filkor (Adorján, 64.), Varga D (Zuigéber, 64.), Csonka – Szabó L., Beke (Kulcsár K., a szünetben). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Gyurján (34.), Vachtler (84.)