Csapatunk a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a tabella harmadik helyén álló Kecskemétet fogadta és sajnos 3-1-es vereséget szenvedett.

A vendégek aktívabban kezdték a találkozót, ez azonban inkább csak mezőnyben mutatkozott meg, helyzetekben kevésbé. Az első komolyabb lehetőség előttünk adódott, Kovács harcias labdaszerzése után a második hullámban érkező Adorjánhoz passzolt, aki azonban 11 méterről rosszul találta el a labdát, így a védők tisztáztak.

A 33. percben sajnos hátrányba kerültünk, Nagy Krisztián ívelését Paudist csúsztatta Lukács Dánielhez, aki egy átvétel után közelről, nagy erővel a hálóba bombázott. A szünetig nem változott az eredmény, így egygólos kecskeméti vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulás után, az 53. percben megduplázták előnyüket a vendégek, Nagy Krisztián tekert középre jobbról egy szabadrúgást, amely szerencsés körülmények között éppen Vágó Bence elé került, aki 3 méterről a kapuba lőtt. A csereként beálló Zuigéber Ákos révén a 63. percben szépítettünk: támadónk a leshatáron kapott nagyszerű labdát, majd 15 méterről a kifutó Kersák mellett a kapu bal alsó sarkába passzolt!

Bár izgalmas hajrára volt kilátás, sajnos a KTE a 73. percben lezárta a lényegi kérdéseket, ezúttal egy szöglet után pattant szerencsésen a labda a vendégek szempontjából, a hosszún érkező Szabó Alexnek pedig fél méterről kellett a kapuba passzolnia. 

Győri Arthur révén közelebb férkőzhettünk volna ellenfelünkhöz, egy rövid kapusfelszabadítás után ugyanis üresen maradt a kecskeméti kapu, középpályásunk azonban centikkel a bal kapufa mellé emelt. A túloldalon egy kontra végén Lukács került ziccerbe az utolsó percekben, Oroszi István azonban óriási bravúrral szögletre hárította a 12 méterről leadott, bal alsóba tartó próbálkozást.

Vereségünkkel továbbra sem tudtunk elmozdulni a 19. helyről, a már veszélyzónán kívüli Csákvár jelenleg 4 pontra van tőlünk. A következő játéknapon március 14-én hétfőn 20.00 órától a Szombathelyi Haladás otthonában lépünk pályára.

Merkantil Bank Liga
27. forduló

BUDAFOKI MTE–KECSKEMÉTI TE 1–3 (0–1)
BMTE-Sporttelep, 200 néző. Vezette: Rúsz Márton (Márkus Tamás, Becséri Gergely)
BUDAFOK: Oroszi – Farkas B. (Zuigéber, 59.), Margitics, Jagodics M., Fótyik, Kotula M. – Csonka, Filkor (Györgyi, 59.), Adorján K. – Kulcsár K. (Szabó L., 59.), Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
KECSKEMÉT: Kersák – Szabó A., Rjasko, Szalai G. – Buna (Katona B., 72.), Nagy K. (Győri B., 90+2.), Vágó L., Szuhodovszki (Tóth D., 72.), Grünwald – Paudits (Tóth  B., 65.), Lukács D. (Szökrönyös, 90+2.). Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Zuigéber (62.), ill. Lukács D. (33.), Vágó L. (53.), Szabó A. (72.)