Németh Zsolt és Jakab János kezdeményezésére Zakariás Józsefről, az Aranycsapat balfedezetéről nevezték el újonnan átadott edzőközpontunkat, az épület előtt pedig leleplezték a kiváló labdarúgó mellszobrát is.

A pénteki névadó ünnepségen Karsay Ferenc polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az edzőközpont átadása nagy esemény a kerület életében és egy fejlesztési folyamat fontos állomása.

Soós János felidézte, hogy tíz éve, amikor az egyesület 100 esztendős volt, a közgyűlésen ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, és beszéltek vele a kisegyesületeknél szükséges fejlesztésekről. A BMTE elnöke ezután köszönetet mondott a megvalósításért nyújtott segítségért az Emberi Erőforrások Minisztériumának, valamint a kerületi önkormányzatnak.

A névadással kapcsolatban méltatta Zakariás Józsefet, mert szerinte ő szolgáltatta azt a lehetőséget, hogy az Aranycsapat új játékfelfogással meglepje a világot."A sporttársadalom egy régóta húzódó adósságát tudja most le azzal, hogy az edzőközpontot róla nevezzük el" - hangsúlyozta Soós János.

Zakariás József 35 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban tagja volt az 1952-ben Helsinkiben olimpiai aranyérmet nyert együttesnek, és játszott az Aranycsapat tagjaként Londonban az évszázad mérkőzésén, valamint az 1954-es világbajnoki döntőben.    

Németh Zsolt országgyűlési képviselő Jakab Jánost, klubunk tiszteletbeli elnökét idézte, aki szerint Zakariás József nemcsak futballistaként volt egészen kiváló egyéniség, hanem edzőként is.  "Nemcsak letudjuk a kötelességünket a mai átadással és szoboravatással, hanem elkezdünk egy folyamatot, leporoljuk az Aranycsapat szürke eminenciásának emlékét és a legendájának a helyreállítását" - fogalmazott Németh Zsolt, aki utalt arra, hogy tíz év alatt töretlen fejlődés ment végbe a BMTE sporttelepén: megújult a sportcsarnok, a műfüves pálya, új lelátó épült, elkészült a világítás és mindennek a betetőzése az új edzőközpont létesülése.

Ezután Németh Zsolt a Zakariás család képviselőivel, Ágnessel és Tamással együtt leleplezték a budafoki születésű kiváló labdarúgó mellszobrát, Túri Török Tibor alkotását.

A csaknem kétezer négyzetméteres, háromszintes edzőközpontban 25 vendégszoba, oktató és konditerem is van, hamarosan pedig egy nyilvános kávézó is nyílik benne.