Együttesünk hétfőn este a Merkantil Bank Liga 28. játéknapján a Haladás vendége volt. Háromszor is megszereztük a vezetést Szombathelyen, ahol remek játékkal, nagyszerű gólokat szerezve végül 3-2-es győzelmet arattunk, így rendkívül fontos három ponttal gazdagodtunk!

A mérkőzés elején bekezdtek a hazaiak, agresszívan letámadtak már a saját térfelünkön, ám védelmünk állta a rohamokat, igazán komoly helyzetet nem tudott kidolgozni a Hali.

A 17. percben aztán Szabó Levente megvillant: Jagodics indult meg a félpályánál, majd csatárunkhoz passzolt, támadónk pedig egy átvétell után kapura fordult, majd 14 méterről elemi erővel bombázott kapu bal felső sarkába!

Sajnos nem sokáig örülhettünk, egy szerencsés találatnak köszönhetően ugyanis gyorsan egyenlítettek a szombathelyiek: Kiss Bence a 16-os jobb sarkáról lőtt, Oroszi úgy tűnt, hogy könnyedén megfogja a labdát, ám kipattant a kezéből Lencse pedig lecsapott rá és közelről a hálóba passzolt. A szünetig nem változott az eredmény, így 1-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

Közvetlenül a fordulás után Fótyik életerős, sarokra helyezett fejesét védte bravúrral Rózsa Dániel, az 58. percben viszon már ő is tehetetlen volt: Csonka szerzett labdát harciasan Németh Milántól az ellenfél térfelén, így létszámfölényben támadhattunk, középpályásunk Zuigéberhez centerezett, aki egy átvétel után 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt!

A gól után egyértelműen lendületben maradtunk és nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megduplázzuk előnyünket, előbb Soltész lőtt sistergős kapufát jó 20-25 méterről, majd Zuigéber kapott jó labdát a 16-oson belül, éles szögből, 10 méterről leadott lövése azonban centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Óriási lehetőségeink és mezőnyfölényünk ellenére egy hazai kontra végén Tóth Milán fejelt közvetlen közelről a kapunkra és bár Oroszi kiütötte a jobb alsó sarokból a labdát, ám az asszisztens szerint a labda áthaladt a gólvonalon, így másodszor is egyenlített a Szombathely.

Ez sem törte meg a lendületünket, nem akartunk belenyugodni a döntetlenbe, erőfeszítéseinket pedig a 84. percben siker koronázta: egy szabadrúgás-kombináció után Adorján emelt középre a jobb oldali alapvonalról, Fótyik Dominik pedig 3 méterről a hálóba fejelt!

A hátralévő perceket okosan menedzseltük, így harmadszorra már nem tudtak egalizálni a hazaiak, 3-2-es győzelmünknek köszönhetően pedig életbevágóan fontos három pontot szereztünk idegenben.

Nincs azonban megállás, vasárnap rendkívül fontos csata vár ránk a közvetlen rivális Szolnok ellen a BMTE Stadionban. Reméljük, minél több szurkolónk kilátogat majd a találkozóra, hajszoljuk bele a fiúkat egy újabb jelentős sikerbe!

Hajrá Budafok!

Merkantil Banki Liga
28. forduló

SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAFOKI MTE 2–3 (1–1)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 848 néző. Vezette: Káprály Mihály (Berényi Ákos, Belicza Bence)
HALADÁS:  Rózsa – Kállai, Guzmics, Németh M. (Devecseri, 61.), Bosnjak – Csilus, Kiss B., Holdampf (Tarján, 79.), Tóth Máté (Horváth R., 64.) – Lencse, Tóth Milán. Vezetőedző: Németh Szabolcs
BUDAFOK: Oroszi – Vaszicsku,  Margitics, Jagodics M., Fótyik – Kotula M. (Kalmár O., a szünetben), Csonka, Zuigéber (Farkas Bá., 90+3.), Adorján – Soltész, Szabó L. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Lencse (22.), Tóth Milán (73.), ill. Szabó L. (17.), Zuigéber (57.), Fótyik (84.)