Csapatunk vasárnap este óriásit küzdve Kovács Dávid kései fejesével 1-0-ra legyőzte a Szolnok együttesét és a többi eredmény kedvező alakulásának köszönhetően feljött a tabella 17., már bennmaradást jelentő helyére!

Remekül kezdtük a meccset, Vaszicsku Gergő óriási bedobásai rendre veszélyt jelentettek a szolnoki kapu előtt, ám Soltész István első lövésénél Hegedűs védett bravúrral, a másodiknál pedig a kapufa mentette meg a vendégeket.

Hegedűs nem sokkal később újabb bravúrt mutatott be, Szabó Levente közeli fejesét ütötte szögletre. A félidő második részében a szolnokiak távoli lövésekkel próbálkoztak, de egyik sem volt igazán veszélyes, fölényünk ellenére azonban gól nélküli döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

Fordulás után a csereként beálló László Dávid lőhetett volna a kapuba, ám közeli próbálkozása centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az első és egyetlen igazán komoly vendég helyzet az 54. percben adódott: Tóth László tartotta meg szépen a labdát két védő gyűrűjében, majd kapura fordult és 14 méterről a bal alsót vette célba, Oroszi István azonban nagyot védett és kitornázta a lapos lövést a sarokból.

A 76. percben Kovács Dávid és Kulcsár Kornél álltak be cseréként, egy minutummal később pedig majdnem összehozták a vezető gólunkat: Kulcsár emelt Kovács elé, aki kiszorított helyzetből, 13 méterről kapura lőtt, Hegedűs bravúrral védett. A kipattanót Fótyik kanalazta az üres kapu felé, az egyik szolnoki védő azonban blokkolt - gyanús, hogy a kezével, ám a játékvezető sípja néma maradt...

Ami azonban késik, nem múlik: a 87. percben egy oldalsó szabadrúgást ismét Kulcsár tekert középre, méghozzá mesterien, Kokó pedig nagyszerűen érkezett és 9 méterről a bal felső sarokba fejelt!

A hajrában bár mindent egy lapra feltéve rohamozott a Szolnok, álltuk a rohamokat, így kulcsfontosságú győzelmet arattunk. Mivel a Budaörs kikapott Tiszakécskén (4-3), a Csákvár pedig döntetlent játszott Békéscsabán (1-1), mindkét riválisunkat megelőztük és a 17. helyről várhatjuk a válogatott szünet utáni folytatást.

Merkantil Bank Liga
29. forduló

BUDAFOKI MTE–SZOLNOKI MÁV FC 1–0 (0–0)
BMTE-sporttelep, 400 néző.Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Vörös Dániel)
BUDAFOKI MTE: Oroszi – Margitics (Györgyi, 85.), Jagodics, Vaszicsku, Fótyik, Kalmár O. (Kovács D., 76.) – Csonka A., Adorján, Soltész I. (Kulcsár, 76.), – Szabó L. (Romic, 92.), Farkas B. (László D., 46.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SZOLNOKI MÁV FC: Hegedűs L. – Szabó A., Papp Sz., Kovács O., Tóth B., Kurdics – Tisza K., Földi (Gohér, 80.), Busa B., (Csörgő, 73.), Hleba T. (Szekszárdi, 91.) –Tóth L. (Lakatos I., 80.). Vezetőedző: Romanek János
Gólszerző: Kovács D. (87.)