A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Szentlőrinc otthonába látogattunk és bár egy jól eltalált lövéssel a hazaiak kerültek előnybe, Szabó Levente közvetlenül a szünet előtt egyenlített, a második félidőben pedig büntetőből a győztes gólt is megszerezte.

A találkozó elején nem estek egymásnak a csapatok, mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első lehetőségét viszont rögtön gólra váltotta a hazai alakulat, a 20. percben Erdélyi Botondnak készítettek le egy labdát a 16-os jobb sarkánál, aki egy igazítás után jobbal kilőtte a hosszú sarkot, a labda a kapufáról pattant védhetetlenül a hálónkba.

Soltész István fél óra elteltével közel járt az egyenlítéshez, ám Margitics Andor jobb oldali beadását kapásból a kapus kezébe lőtte. Szerencsére a félidő utolsó percében egalizáltuk az eredményt: Zuigeber Ákos kapott remek mélységi indítást a megsérülő Romic Danijel helyére beálló Györgyi Arthurtól és bár a kapujából kimozduló Prokop védte a ziccert, a kipattanóra Szabó Levente érkezett, aki 10 méterről az üres kapuba passzolt.

Fordulás után feljavult a játékunk, irányítottuk a mérkőzést, amelynek az 58. percben meg is lett az eredménye: Györgyi fülelt le egy átadást a támadóharmadban, majd remekül ugratta ki Szabót, akit buktattak a büntetőterületen belül, 11-es! A sértett állt a labda mögé és félmagasan a balra vetődő hazai kapus helyére, a kapu közepébe bombázta a labdát!

A 80. percben véglegesen eldönthettük volna a három pont sorsát, a nem sokkal korábban beálló László Dávid centerezett nagyszerűen a bal szélről, Szabó robbant be középen az ötösön belül és piszkált bele a labdába, amely centikkel ment el a bal oldali kapufa mellett.

Bár a hajrában mindent egy lapra feltéve próbálta legalább az egyik pontot otthon tartani a Szentlőrinc, védelmünk jól állta a rohamokat és a folyamatosan érkező beadásokat, így az eredmény a lefújásig nem változott. 

2-1-es győzelmünk a Haladás és a Szolnok után sorozatban a harmadik sikerünk volt a bajnokságban, amelynek köszönhetően egy helyet ismét előre léptünk a tabellán.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló

SZENTLŐRINC–BUDAFOKI MTE 1–2 (1–1)
Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 300 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kulman Tamás, Ország Péter)
SZENTLŐRINC: Prokop – Hesz, Nagy Zs. (Mucsányi, 62.), Tamás L. – Erdélyi, Jancsó (Török, 72.), Biben (Rétyi, 62.), Nagy B. – Harsányi, Bányai (Németh B., a szünetben), Szabó M. (Mervó, 72.) Vezetőedző: Marián Sluka
BUDAFOK: Oroszi – Margitics, Romics (Györgyi, 42.), Vaszicsku, Fótyik – Csonka, Adorján, Soltész, Kalmár O. (Horgosi, 81.) – Zuigeber (László D., 75.), Szabó L. (Kovács D., 81.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Erdélyi (20.), ill. Szabó L. (45., 57. – a másodikat 11-esből)