A Merkantil Bank Liga hétközi, 31. fordulójában a Pécs együttesét fogadtuk a BMTE Stadionban és Soltész István, valamint Margitics Andor nagyszerű góljának köszönhetően, magabiztos, 2-0-s győzelmet arattunk.

Szabó Levente már a második percben megadhatta volna a meccs alaphangját, egy nagyszerű indítás után egyedül vihette Bukrán Erik kapujára a labdát, ám nem tudta elgurítani a ziccert a kapus mellett, aki hatalmas bravúrral, lábbal védett.

A 7. percben viszont a szerencse mellénk állt, egy kapu előtti kavarodást követően Preklet Csaba közeli fejesénél Oroszi István már verve volt, a jobb oldali kapufa azonban a segítségünkre sietett, a kipattanót pedig védőink tisztázták.

A 12. percben viszont megszereztük a vezetést: Vaszicsku Gergő szöglettel felérő bedobása után Soltész István ugrott a legmagasabbra és gyönyörűen csúsztatott a hosszú sarokba 10 méterről! 1-0

A gól még inkább meghozta a kedvünket, irányítottuk a játékot, amelynek a 31. percben újabb találat lett az eredménye: Soltész szerzett labdát harciasan az ellenfél térfelén, majd Kovácsot ugratta ki, akinek lövését bár védte Bukrán, de a labda Margiticshez pattant. Védőnk pedig egy átvétel után 20 méterről úgy emelt kapura, hogy az a kapus és a menteni igyekvő védő felett is átszállt és a hálóban kötött ki, 2-0!

A félidőig nem változott az állás, de szerencsére fordulás után sem változott a játék képe. Szabó Levente az 52. percben tovább növelhette volna előnyünket, ám Kovács Dávid jobb szélről érkező mesteri beadását éppen a kapus kezébe fejelte 5 méterről.

A 72. percben jártak a legközelebb a szépítéshez a vendégek, Kónya maradt üresen a hosszú oldalon és átvétel után 16 méterről lőtt, Oroszi azonban bravúrral hárította a jobb sarokba tartó próbálkozást.

Győzelmünk azonban a hajrában sem forgott veszélyben, magabiztosan tartottuk itthon a három pontot, sorozatban negyedik bajnoki találkozónkat megnyerve.

Vasárnap újabb fontos mérkőzés vár ránk, a kiesés ellen harcoló Budaörs otthonában lépünk pályára 16.00 órától.

Merkantil Bank Liga
31. forduló

BUDAFOKI MTE–PÉCSI MFC 2–0 (2–0)

Promontor utca, 350 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Máyer Gábor, Márkus Péter)
BMTE: Oroszi – Margitics (Horgosi, 80.), Jagodics M., Fótyik, Vaszicsku, László D. (Kalmár O., 72.) – Adorján (Nándori, 90.), Csonka A., Soltész I. – Kovács D. (Beke, 83.), Szabó L. (Zuigéber, 72.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
PMFC: Bukrán – Króner, Preklet (Károly B., 65.), Rácz L., Katona L. – Kónya D., Zsemlye (Kövesdi, szünetben), Hursán (Geiger, szünetben), Nikitscher, Hegedűs M. (Grabant B., 60.) – Adamcsek (Bíró B., szünetben). Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Soltész I. (12.), Margitics (31.)