A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában bár csapatunk Adorján Krisztián bődületes kapásgóljával előnybe került Budaörsön, a hazaiak még a szünet előtt egyenlítettek, a második játékrszében pedig fordítottak és 3-1-re megnyerték a találkozót.

Pedig nagyszerűen indult a találkozó a mi szempontunkból: a 8. percben Vaszicsku nagy bedobását kifejelték a budaörsi védők, a kipattanóra viszont Adorján Krisztián érkezett, aki kapásból, 17 méterről, elemi erővel bombázott a jobb felső sarokba, 0-1!

A vezetés után fölényben játszottunk, ám sajnos egy szöglet után szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak: korábbi játékosunk, Vankó Imre szögletből, érintés nélkül tekert a kapunkba, Oroszi István a váratlan megoldás mellett a szél is becsapta, 1-1.

A bekapott gól ellenére sem estünk kétségbe, többször kerültünk nagy helyzetbe a hazai 16-oson belül, ám sajnos minden kavarodás végén mentettek a hátvédek.

Oroszi közben egy Vankóval történt párharc során megsérült, így fordulás után már Horváth András állt a kapunkban. A második félidőben nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Budaörs, amelynek a 67. percben újabb gól lett az eredménye, Winkler András fejelt közelről a hálónkba egy jobb oldali beadást követően.

Zuigeber Ákos kis híján lemásolta Vankó szöglet-gólját, ám nem volt szerencsénk, a kapufán csattant támadónk kísérlete. A 75. percben egy sarokrúgás után, némi szerencsével azonban a hazaiak lezárták a lényegi kérdéseket, Gyurácz András elé került a labda, aki 8 méterről a kapunkba bombázott.

A hajrában próbálkoztunk becsülettel, ám az eredmény a lefújásig már nem változott, így véget ért négy meccs óta tartó győzelmi szériánk.

Merkantil Bank Liga
32. forduló

BUDAÖRS–BUDAFOKI MTE 3–1 (1–1)
Budaörs, Árok utca, 400 néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Gábor, Tőkés Róbert)
BUDAÖRS: Tóth G. – Tóth K.., Tányéros, Gyurácz, Pintér D. – Zsidai, Lengyel B. (Molnár Cs., 57.) – Molnár T. (Halácsi, 90.), Vankó (Sajbán Miklós, 82.), Winkler (Horváth B., 82.) – Balázs Zs. (Kojnok, 57.). Vezetőedző: Toldi Gábor
BUDAFOK: Oroszi (Horváth A., a szünetben) – Margitics, Fótyik, Vaszicsku, Jagodics M., Kalmár O. – Soltész I. (Kulcsár K., 69.), Kovács D. (Györgyi, a szünetben), Adorján – Zuigéber (László D., 69.), Szabó L. (Beke, 76.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Adorján (9.), ill. Vankó (22.), Winkler (67.), Gyurácz (75.)