Csapatunk hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Győri ETO ellen, góljainkat Zuigeber Ákos és Soltész István szerezte. 

A mi szempontunkból tökéletesen, győri oldalról viszont rémálomszerűen indult a találkozó: Szabó Levente ugratta ki remekül Zuigeber Ákost a 3. percben, akit Csonka Bonifác csak szabálytalanul tudott megállítani a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, a vétkes hátvédet pedig kiállította. A 11-est Zuigeber értékesítette magabiztosan, Fadgyas jobbra vetődött, a labda viszont balra ment, így nem nem volt esélye a hárításra.

A folytatásban irányítottuk a meccset, nálunk volt többet a labda és számos ígéretes helyzetet is kialakítottunk, Szabó Levente fejesese azonban az oldalhálóban kötött ki, Zuigeber pedig félóra elteltével a vendég kapusba lőtt ziccerben, hat méterről.

A szünet előtt viszont megdupláztuk az előnyünket, méghozzá egy bődületesen nagy góllal: Soltész egyérintőzött Szabóval, majd egy pattanás után 25 méterről remekül lőtte el a labdát, Fadgyas hiába repült, esélye sem volt a hárításra, a hosszú sarokban kötött ki a bomba!

Fordulás után hamar lezárhattuk volna a meccset, ám Csonka András közelről éppen a vendégek kapusába lőtt, majd Soltész kísérletét blokkolta egy gólvonalon álló győri védő. Csonka a 67. percben is közel állt a gólszerzéshez, egy menteni igyekvő győri játékosról éppen középpályásunk elé pattant a labda a 16-oson belül, ám Fadgyas hárította az újabb ziccert.

A szinte egész mérkőzésen emberhátrányban futballozó vendégek erejét felemésztette a védekezés, nem jelentettek veszélyt a kapunkra és bár az utolsó 10-15 percben is voltak lehetőségeink, újabb gólt mi sem szereztünk. Magabiztos, 2-0-s győzelmünkkel azonban fontos három ponttal gazdagodtunk.

MERKANTIL BANK LIGA
33. forduló

BUDAFOKI MTE–ETO FC 2–0 (2–0)
Budapest, BMTE-Sporttelep, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
BUDAFOK: Horváth A. – Takács R. (Horgosi, 75.), Vaszicsku, Jagodics, Fótyik, Kalmár O.   – Adorján, Csonka A., Soltész – Zuigéber (László D., 65.) , Szabó L. (Kovács D., 75.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Fodor F. (Lipták, 52.), Csonka B., Forgács (Farkas, 46.) – Kiss M., Bagi, Vitális – Szimcso (Berki I, 46.), Bacsa (Priskin, 75.), Óvári.Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerző: Zuigéber (6., 11-esből), Soltész (43.)
Kiállítva: Csonka B. (5.)