Csapatunk a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Soroksár otthonába látogatott. Az első félidő végén egy erősen vitatható büntetővel hátrányba kerültünk, a második játékrészben pedig sajnos nem jött össze az egyenlítés, kitámadásunk után ráadásul a hazaiak lezárták a meccset és végül 3-0-ra nyertek.

Agresszív letámadással kezdte a találkozót a Sori, ez azonban a mezőnyfölényen túl helyzetekben nem mutatkozott meg, jól zárt a védelmünk. Az első negyedóra végén Lovrencsics Balázs veszélyeztetett egy szöglet után, az egykori ferencvárosi támadó lövése azonban szerencsére mellé ment.

A 21. percig kellett várni az első budafoki lehetőségre, ekkor Csonka András és Szabó Levente játszott össze a 16-oson belül, majd a második hullámban érkező Adorjánhoz került a labda, aki egy átvétel után 21 méterről nem sokkal a jobb oldali kapufa mellé lőtt.

A félidő hajráját is megnyomták a hazaiak, Lovrencsics a 44. percben nagy ziccert fejelt mellé közvetlen közelről, ám mégis előnnyel mehetettek szünetre: Horgosi és Redzic harcolt a labdáért a 16-oson belül, váll a vállal ütközött a két játékos, a játékvezető pedig érthetetlen módon büntetőt ítélt... A 11-est Lőrinczy magabiztosan értékesítette, így 1-0 állt az eredményjelzőn a félidőben.

Fordulás után szinte rögtön egyenlíthettünk volna, a 47. percben egy kapu előtt kavarodás után Csonka került ziccerbe, 6 méteres lövését azonban Varga óriási bravúrral fölé tenyerelte, a felső lécet is érintve hagyta el a labda a játékteret.

A 65. percben viszont sajnos megduplázta előnyét Lipcsei Péter együttese: Lőrinczy szöglete után Lovrencsics közeli fejesét még hatalmas bravúrral védte Horváth András, a kipattanót azonban Kékesi Alexander négy méterről a kapuba pofozta. Nem sokkal később, egy gyors kontra végén a harmadik hazai találat is megszületett, Korozmán bal oldali lapos beadását a középen üresen érkező Lovrencsics bevetődve juttatta a hálónkba.

A hajrában mentünk előre, hogy legalább a szépítés sikerüljön, ezen a napon azonban semmi nem jött össze, így az eredmény nem változott.

Merkantil Bank Liga
34. forduló


Soroksár SC–Budafoki MTE 3–0 (1–0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Punyi Gyula, Nagy Viktor)
SOROKSÁR SC: Varga Á – Katona, Kékesi A., Gyömbér, Valencsik –  Csernik (Magyari Sz., 82.), Hudák – Redzic (Csontos, 82.), Lőrinczy (Ladányi G. 90.), Korozmán (Szerető, 76.) – Lovrencsics B. (Kovác, 77.) Vezetőedző: Lipcsei Péter.
BUDAFOKI MTE: Horváth A. –  Horgosi, Vacsiszku, Jagodics – Takács R. (Györgyi A., 70.), Csonka A., Soltész (Nádori, 62.), Adorján, Kalmár O. (Beke P., 70.), – Zuigéber (László D., 70.) Szabó L. (Margitics, 82.) Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Lőrinczy (45+2. – 11-esből), Kékesi (66.), Lovrencsics (71.)