Csapatunk a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a Nyíregyháza együttesét fogadta a BMTE Stadionban. Nem volt sok helyzet a mérkőzésen, az a kevés pedig mindkét oldalon kimaradt, így gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás.

Az időre nem lehetett panasz, napsütés és 20 fok körüli hőmérséklet fogadta a csapatokat. Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, mezőnyben zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben.

Az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott, Fótyik Dominik fejesét csípte el középen Banyoi, majd 18-ról kapura lőtt, a labda nem sokkal a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezután Szabó Levente révén veszélyeztettünk, kétszer is távolról tüzelt támadónk, először a kapus kezébe, majd fölé/mellé bombázott. Rengeteg volt a szabálytalanság a mezőnyben, így nem igazán alakult ki folyamatos játék az első  félidőben, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején sem változott a játék képe, nem igazán volt dolga a kapusoknak. A 67. percben Horváth Andrásnak lett volna, Banyoi lépett ki ugyanis ziccerben, ám Fótyik Dominik óriási sprintet kivágva, a lövés pillanatában becsúszva szerelte a vendégek támadóját. Közben Csizmadia Csaba és Fezkó Tamás is cserékkel próbált frissíteni, az új emberek sem igazán tudtak azonban lendíteni a játékon. Nem sokkal később Gresó érkezett a hosszún egy jobbról érkező beadásra, de lövés helyett át akarta venni a labdát, így elszórakozta a nagy helyzetet.

A hajrában aztán meccslabdánk volt, egy labdaszerzés után Kotula Máté mehetett egy az egyben a nyiregyházi kapura, Fejér Csongor azonban kirohant elé, hátvédünk pedig sajnos a kapusba lőtte a ziccert. A támadást követő Vaszicskuval viszont szabálytalankodtak, így jó helyről, a kaputól 18 méterről végezhettünk el szabadrúgást, Kulcsár Kornél azonban fölé lőtt.

Így az őszi meccshez hasonlóan ezúttal is 0-0-ra végesztünk a Szparival. A döntetlennel két helyet léptünk előre a tabellán, a már kieső, 18. pozícióban álló Budaörstől viszont csak három egység választ el minket.

Folytatás jövő vasárnap, amikor 17.00 órától az Ajka otthonába látogatunk.

Merkantil Bank Liga
35. forduló


Budafoki MTE–Nyíregyháza Spartacus FC  0–0

Budapest, Promontor utca, BMTE-Stadion, 350 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Kovács Gábor)
BMTE: Horváth A. – Margitics (Nádori, 62.), Vaszicsku, Jagodics M., Fótyik, Kalmár O. (Kotula, 46.) – Adorján, Csonka A. (Kulcsár K., 91.), Soltész I. (Takács R., 62.) – Zuigeber (László D., 80.), Szabó L. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Szokol, Papucsek, Gengeliczki, Jánvári – Szabó B. –  Paku (Sigér Á., 80.), Márkus – Hamed (Novák Cs, 73.), Banyoi (Kovács Á., 73.), Gresó (Zamostny, 73.) Vezetőedző: Feczkó Tamás.