Csapatunk a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában az Ajka otthonába látogatott. Vaszicsku Gergő korai kiállítása miatt sajnos már a mérkőzés elején nagy bajba kerültünk és hiába küzdöttünk nagyot, végül 2-0-ra kikaptunk.

Aktívabban kezdték a mérkőzést a jó formában lévő hazaiak, leginkább szélről érkező beadásokkal próbáltak veszélyeztetni, de kapusunk, Horváth András a helyén volt. 

A 9. percben viszont nagy bajba kerültünk, egy labdavesztés után kettő az egyben vezették az ajkai támadók Vaszicsku Gergőre a labdát, aki 17 méterre a kapunktól egyikükkel szabálytalankodott, amiért a játékvezető kiállította csapatkapitányunkat. Ha mindez nem lett volna elég, Gaál Bálint lapos lövése kijött Horváthról, a kipattanóra pedig Sejben Viktor érkezett és közelről a hálóba passzolt.

Az emberhátrány és a bekapott találat érezhetően megfogta csapatunkat, meleg perceket éltünk át, de szerencsére újabb gólt nem tudott szerezni Kis Károly együttese, így átvészeltük a kritikus időszakot. Kijöttünk a szorításból, komoly helyzetig viszont sajnos nem jutottunk és bár a hazaiak a félidő hajrájában több lehetőséget is kidolgoztak a kapunk előtt, a szünetig nem változott az eredmény.

Csizmadia Csaba intelmei alighanem hatottak a félidőben, hiszen a második játékrészt mi kezdtük aktívabban, tíz emberrel is nálunk volt többet a labda, főleg Takács Ronald volt elemében. Az 57. percben viszont kis híján a semmiből duplázták meg előnyüket a hazaiak, Gaál közeli lövése azonban a keresztlécen csattant.

A folytatásban kissé leült a meccs, mezőnyben zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben, mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A 74. percben viszont megszerezte második gólját az Ajka: Adorján Krisztián csúszott el a félpályánál, Vogyicska elvette tőle a labdát, így egyedül törhetett kapura és bár a csereember ziccerét Horváth bravúrral védte, a támadást kísérő Dragóner Filip az üres kapuba lőtte a kipattanót.

Szinte azonnal válaszolhattunk volna: Adorján ezúttal remekül ugratta ki a leshatáron Takácsot, aki megpróbálta átemelni a kifutó Horváth Dánielt, ám elakadt a labda a hazaiak kapusában. Nem sokkal később úgy tűnt, László Dávid jobb szélről, 18 méterről elvégzett szabadrúgását Horváth a gólvonal mögül tenyerelte ki a rövid oldalon, ám az asszisztens és a játékvezető sem jelzett gólt…

A hajrában az Ajka is megfogyatkozott, a 86. percben Lehoczky kapta meg a második sárga lapját Filkor megrúgásáért, ám a hátralévő időt már kihúzták a hazaiak, így 2-0 lett a végeredmény.

Merkantil Bank Liga
36. forduló

FC Ajka–Budafoki MTE 2–0 (1–0)


Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szécsényi István, Máyer Gábor)
AJKA: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Tóth Gergely (Vogyicska, 56.), Lehoczky – Csizmadia Z. (Dragóner, 67.), Sejben (Csemer, 67.), Gaál B. (Kenderes, 86.) – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.
BMTE: Horváth A. – Margitics, Jagodics M., Vaszicsku, Kalmár O. (Kotula, 69.) – Adorján, Fótyik, Csonka A. (Takács R., 20.), Soltész I. (Filkor, 64.) – Szabó L. (Kovács D., 64.), Zuigéber (László D., a szünetben). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
Gólszerző: Sejben (10.), Dragóner (75.)
Kiállítva: Vaszicsku (9., Budafok), illetve Lehoczky (86.)