Csapatunk a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában sorsdöntő mérkőzésen fogadta a Békéscsabát, hiszen egy győzelemmel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bebiztosíthattuk a bennmaradásunkat. A siker játékosaink nagyszerű hozzáállásainak, valamint nem utolsósorban Kovács Dávid és Szabó Levente góljának köszönhetően összejött, 2-0-ra nyertünk, ezzel biztos, hogy jövőre is az NB II-ben szerepelünk majd.

A meccs kezdeti szakaszában egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot, mezőnyben zajlott a játék gurigázás folyt a pályán. Az első helyzet Beke Péter előtt adódott, akinek távoli kapáslövés szállt fölé a 10. percben. A folytatásban átvettük a mérkőzés irányítását, a 20. percben pedig Kovács Dávid majdnem tökéletes szabadrúgásával előnybe kerültünk, ám csapatkapitányunk 24 méteres próbálkozása a felső lécen csattant.

Ezután egy gyorsan elvégzett pontrúgásból Soltész István került ziccerbe, ám középpályásunk közeli próbálkozását Winter Dániel bravúrral hárította. A vendégek egyetlen, ám legnagyobb helyzete a 31. percben történt: Lukács Raymond lépett ki szintén ziccerben a egy kontra végén, Horgosi Donát azonban óriási sprintet kivágva utolérte a vendég támadót és blokkolta a 8 méteres lövését.

A 40. percben viszont megszereztük a vezetést! Beke Péter csapott le egy Winter által röviden kipasszolt labdára a bal oldalon, majd a középen második hullámban érkező Csonk Andrást játszotta volna meg. Egy menteni igyekvő védőről azonban Kovácshoz perdül a labda, csapatkapitányunk pedig kapásból, 6 méterről félmagasan a kapu bal oldalába lő.

Fordulás után sem változott a játék képe, maradtunk támadásban, a 60. percben pedig Kovács megpattanó beadása kis híján a vendég kapuban kötött ki, a felső léc azonban másodszor is megmentette a Békéscsabát. A 66. minutumban azonban éppen a Kovács Dávid helyére beálló Szabó Levente duplázta meg az előnyünket: ezúttal is Beke volt rendkívül harcias és szerzett labdát a csabai térfelén, lövés a blokkról éppen Szabóhoz pattant, aki a 16-os vonaláról tökéletesen lőtte ki a jobb alsó sarkot!

A folytatásban hiába próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni Brlázs István Gábor alakulata, remekül zárt a védelmünk, így komolyabb lehetőségük nem volt a hátralévő időben. Megérdemelt, magabiztos győzelmünknek köszönhetően pedig az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztossá vált a bennmaradásunk!

BUDAFOKI MTE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
2–0 (1–0)


Budapest, Promontor utca, BMTE-Stadion, 650 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Róbert, Kiss Balázs)
BMTE: Horváth A. – Margitics, Jagodics M., Fótyik, Horgosi, László D. – Adorján, Soltész I.,Csonka A. – Beke P. (Zuigéber, 77.), Kovács D. (Szabó L., 60.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
BÉKÉSCSABA: Winter – Hodonicki (Puskás G., 64.), Farkas M., Szabó Cs. (Gránicz, 76.), Bora, Mikló – Horváth P., Kitl M., Zvara – Lukács R. (Ilyés T., 64.), Máris (Tóth D., 64.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Kovács (40.), Szabó (66.)