A Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulójában a Diósgyőr otthonába látogattunk. Bár korán hátrányba kerültünk, viszonylag gyorsan sikerült az egyenlítés, a meccs hátralévő részében pedig sokkal veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél, ám minden ziccerünk kimaradt, a hazaiak pedig az utolsó pillanatokban egy szerencsés találattal mindhárom pontot megszerezték.

A mérkőzés igazán komoly téttel egyik csapatnak sem bírt: a hazaiak lecsúsztak a feljutásról, mi pedig az előző fordulóban, a Békéscsaba felett aratott 2-0-s győzelemnek köszönhetően bebiztosítottuk bennmaradásunkat a másodosztályban.

A találkozó első komolyabb helyzete előttünk adódott, Kovács Dávid szabadrúgását Horgosi Donát fejelte 8 méterről kapura, ám éppen a középen álló Danilovic kezébe. Az ellentámadásból pedig sajnos a DVTK megszerezte a vezetést: Eppelt ugratták ki a leshatáron, aki elvitte Horváth András mellett a labdát, majd a bal kapufára lőtt, a kipattanót viszont Jurek Gábor közelről a hálóba bombázta, 1-0.

A korai hátrány ellenére nem estünk kétségbe ennek pedig viszonylag gyorsan meg is lett a jutalma! A 17. percben László Dávid ment el a bal oldalon, majd centerezett, a menteni igyekvő hazai csapatkapitány, Dejan Karan kézzel ért a labdához, a játékvezető pedig megítélte a jogos büntetőt! Szabó Levente állt a labda mögé, aki a balra vetődő Danilovic mellett laposan a jobb sarokba passzolt, 1-1!

A folytatásban átvettük az irányítást, Csonka, majd Beke veszélyeztetett, ám előbbi lövése mellé szállt, utóbbi próbálkozását blokkolták. A félidő második felére kissé leült a meccs, a diósgyőriek távoli lövésekkel próbálkoztak, ám egyik kísérlet sem volt veszélyes, nálunk pedig rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így az eredmény a szünetig nem változott.

Fordulás után korábbi játékosunk, Oláh Bálint törhetett volna borsot az orrunk alá, ám 6 méterről, senkitől sem zavartatva centikkel a jobb kapufa mellé fejelt. Helyzetre helyzettel válaszoltunk, Kovács Dávid bal szélről, 20-22 méterről tekert nem sokkal a jobb kapufa mellé. Egyórányi játék után mindkét edző cserékkel próbált frissíteni, nálunk Adorján Krisztián és Soltész István érkezett a pályára Filkor és Kovács helyett, majd Takács Ronald, Zuigeber Ákos és Kalmár Olivér is beállt.

Továbbra is kiegyenlített játék folyt mezőnyben, a hazai közönség nem kímélte a diósgyőrieket, a hajrában pedig mi tetézhettük volna a negatív hangulatot leginkább, ám három ordító ziccert is kihagytunk…

Előbb Zuigeber lőtt fölé nyolc méterről Szabó remek jobb oldali centerezése után, majd ő készített elő Csonka Andrásnak, aki hiába volt már csak Daniloviccsal szemben, közelről a kapusba lőtt. A 85. percben pedig Soltész érkezett nagyszerűen Zuigeber újabb pontos beadására, ám középpályásunk kapásból fölé tüzelt a 11-es pont magasságából.

A kihagyott helyzetek a 90. minutumban megbosszulták magukat: Kocsis közeli lövését még Horváth bravúrral hárította, a kipattanót viszont Hornyák az üres kapuba fejelte, 2-1.

Így bár nem érdemeltünk vereséget, mégis pont nélkül maradtunk a szezon utolsó mérkőzésén és a 14. helyen zártuk a bajnokságot.

MERKANTIL BANK LIGA
38. FORDULÓ


Diósgyőri VTK - Budafoki MTE
2-1 (1-1)


Diósgyőr, 1466 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Medovarszki János, Belicza Bence)
Diósgyőri VTK: Danilovic – Szűcs K., Karan (Polgár, 89.), Belényesi – Eperjesi, Bertus, Lucas, Oláh B. (Vajda, 70.), Bárdos (Zsolnai, 70.) – Eppel (Hornyák, 58.), Jurek (Kocsis, 58.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Budafoki MTE: Horváth A. – Jagodics, Horgosi, Fótyik – Margitics (Takács R., 75.), Csonka, Filkor (Soltész, 60.), Kovács D. (Adorján, 60.), László D. (Zuigéber, 75.) – Szabó L., Beke (Kalmár, 75.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Jurek (6.), Hornyák (91.), ill. Szabó L. (17., 11-esből).