Telkiben edzőtáborozó csapatunk lejátszotta első nyári edzőmérkőzését, szerdán 17.00 órától a szlovák élvonalban futballozó Banska Bystrica (Besztercebánya) volt az ellenfelünk.

Csizmadia Csaba vezetőedzőnk az első félidőben az alábbi kezdőtizenegynek szavazott bizalmat:

Horvát András - Bíró Márk, Jagodics Márk, Fótyik Dominik, Horváth Olivér - Takács Ronald,  Adorján Krisztián, Csonka András, Györgyi Arthur - Kovács Dávid (C), Tischler Patrik.

A rekkenő hőség ellenére -  35 fokos forróság várta a csapatokat - nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét alakulat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe.

Az első lehetőség az 5. percben előttünk adódott, ekkor egy szemre is tetszetős akció végén a második hullámban érkező Csonkának készítettek le egy labdát, középpályásunk életerős, 22 méterről leadott lökete pedig nem sokkal a jobb felső sarok mellett zúgott el.

Gyakorlatilag az ellentámadásból megvolt a válasz: Ľubomír Willwéber tartotta meg a labdát a 16-osunk jobb szélén, majd laposan a hosszú alsó sarkot vette célba, nem sokat tévedett. Nem sokkal később Horváth kigurítását fülelte le Adam Hames, kapusunk azonban javította hibáját és bravúrral védte a besztercei támadó távoli próbálkozását.

A 15. percben a felvidékieknél is kihagyott a védelem, a büntetőterületen belül veszítettek labdát, amelyet Takács passzolt Csonkához, aki egy higgadt csel után 14 méterről éppen hogy mellé lőtt.

Az ivószünetet követően Róbert Polievka próbálkozott meg egy szemfüles távoli csavarással, a kísérlet végül az oldalhálóban kötött ki. A 27. minutumban három a kettő elleni akciót vezetett a Besztercebánya, Adorján azonban visszaért és kulcspillanatban blokkolta David Depetris közeli lövését.

Ezután Tischler szerezhette volna meg nekünk a vezetést, ráadásul két ízben is: először Takácstól kapott jó labdát a kaputól 14 méterre, ám beleléptek a lövésébe, amely szögletre pattant. A sarokrúgás után Csonka ívelt középre, a DVSC-től érkező támadónk pedig centikkel a jobb kapufa mellé csúsztatott. A félidő hajrájában inkább mezőnyben folyt a játék, így gól nélküli állással vonultak pihenőre a csapatok.

Ahogyan az várható volt, a második játékrészre mindkét edző sort cserélt, ebben az összeállításban játszottunk tovább:

Oroszi István - Kalmár Olivér, Vaszicsku Gergő (C), Horgosi Donát, Margitics Andor - Greksa Bence, Nándori Botond, Soltész István, Varga Donát - Beke Péter, Szűcs Zsolt.

Utóbbi, a 19 éves csatár éppen próbajátékon szerepel nálunk az edzőtáborban. 

Ezúttal is miénk volt az első veszélyes támadás a félidőben, sőt, az 52. percben a meccs addigi legnagyobb ziccere maradt ki: Kalmár ugratta ki nagyszerűen a leshatáron Bekét, aki lerázta magáról a védőjét és egyedül mehetett kapura és bár a kifutó kapust átemelte, a kapu mellé pattogott a labda.

A túloldalon egy kavarodás végén Martin Slaninka elé került a labda, aki szerencsére 17 méterről fölé lőtt. Nem sokkal később Greksa kapott remek indítást a bal szélen, betört a 16-oson belülre, az egyik védő pedig hátulról kézzel meglökte, a játékvezető sípja azonban néma maradt...

A 67. percben Lukás Migaia hámozta át magát némi szerencsével a védelmünkön, a lövésre azonban nem igazán maradt ereje, Oroszi könnyedén hárított. A 70. percben ezúttal Nándori indította remekül Bekét, aki az újabb ziccerét már gólra váltotta: egy csellel becsapta az őt utolérő védőt, majd a kapus mozgásával ellentétes irányban a kapuba gurított.

Tíz perccel később közel álltunk a második találathoz is, Kalmár szöglete Vaszicskut találta meg, akinek közeli próbálkozását blokkolták, a kipattanót pedig Nándori tüzelte rá kapásból, amelyet a kapu torkából tudtak tisztázni a beszterceiek.

Akik a 85. percben egy gyors kontra végén sajnos egalizáltak: a bal szélről érkező lapos centerezést René Holán pofozta 6 méterről a kapunkba.

Az utolsó utáni pillanatokban még Oroszinak kellett védenie egy nagyot, egy szögletet követően Patrik Prykril fejelhetett tisztán, kapusunk azonban bravúrral hárított.

Az eredmény így nem változott, egy hajtós mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszottunk a szlovák élvonalbeli Besztercebányával.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Budafoki MTE - Banska Bystrica (Besztercebánya) 1-1 (0-0)
Gólszerző:
Beke (70.), ill. Holán (85.)