Csapatunk szombaton délelőtt lejátszotta második nyári edzőmérkőzését is, ellenfelünk ezúttal az NB II-esújonc Mosonmagyaróvár volt Telkiben.

Csizmadia Csaba vezetőedzőnk az alábbi kezdőt küldte pályára:

Oroszi István - Kalmár Olivér, Jagodics Márk, Romic Danijel, Margitics Andor - Takács Ronald, Adorján Krisztián, Csonka András, Varga Donát - Kovács Dávid, Beke Péter.

Az időjárás ezúttal kedvezőbb volt a szerdai, Besztercebánya ellen 1-1-re végződött találkozóhoz képest, 25 fok és nyárias szél várta a játékosokat.

A Győr-Moson-Sopron megyeiek agresszív letámadással kezdték az összecsapást, próbáltak már a saját térfelünkön zavart okozni, ám a védelmünk jól állta a rohamokat, így az első tíz percben egyik kapu előtt sem alakult ki veszélyhelyzet.

Az első lehetőség a 11. percben előttünk adódott, Takács Ronald közeli lövését a gólvonalról tisztázták a mosonmagyaróviáriak. A 18. percben korábbi játékosunk, Illés Dávid lépett ki ziccerben, amikor azonban már lövésre emelte a lábát, Romic utolérte és becsúszva, tanárian szerelte a támadót.

Az ivószünetig nem történt újabb említésre méltó esemény, azt követően egy távoli lövéssel megint Illés próbált veszélyeztetni, Oroszi azonban könnyedén leért a jobb alsó sarokba tartó kísérletre. Harmadik próbálkozásra viszont sajnos már sikerrel járt: a 36. percben Simita Gergő ívelt középre a jobb szélről, Illés pedig mindenkit megelőzve 6 méterről a kapuba fejelt.

Az edzőtábor kőkemény munkája érezhető volt játékosainkon, sok volt a pontatlanság és a technikai hiba a játékunkban, így a szünetig nem sikerült egyenlíteni. A második játékrészre Csonkán kívül mindnekit lecserélt Csizmadia Csaba, az alábbi tizenegy futott ki a pályára:

Horváth András - Horváth Olivér, Fótyik Dominik, Horgosi Donát, Bíró Márk - Csonka András, Nándori Botond, Németh Márió - Greksa Bence, Tischler Patrik, Szűcs Zsolt.

Jobban kezdtük a félidőt, többet volt nálunk a labda és irányítottuk a játékot, amelynek szinte azonnal meg is lett az eredménye: Horváth Olivér ment el szépen a bal szélen, majd az alapvonalról centerezett, az érkező Németh Márió pedig 7 méterről laposan a kapu közepébe passzolt. A Diósgyőrből érkező középpályásnak öt percre volt szüksége, hogy első budafoki meccsén, első gólját is megszerezze.

A folytatásban inkább mezőnyben zajlott a küzdelem, a 67. percben azonban nagyon közel voltunk a vezetés megszerzéséhez: Németh Márió bal oldali szögletét a röviden érkező Horgosi centikkel a hosszú felső sarok fölé csúsztatta.

A 75. minutumban is óriási ziccer maradt ki, Németh ezúttal oldalról ívelt középre egy szabadrúgást, Tischler megcsúsztatta, az érkező Fótyik azonban közelről nem találta el jól a labdát, amelyet az ellenfél kapusa így nagy bravúrral hárított.

A hajrában bár mezőnyfölényben játszottunk, nem tudtuk kicsikarni a győzelmet, így második nyári edzőmérkőzésünk is döntetlennel ért véget. Ezzel lezárult a telki edzőtábor, jövő héten Budafokon folytatódik a munka.

Csizmadia Csaba így értékelte a találkozót: "Elérte a célját a mérkőzés, szinte mindenki játszott legy félidőt és megkapta a meccsterhelést. Kissé fáradtabban mozogtunk, de a felkészülés ezen szakaszában ez érthető. Egy szervezett csapat ellen játszottunk, nehéz volt megbontani a védelmüket, de így is megvoltak a helyzeteink. Ez biztató a jövőre nézve, hiszen a bajnokságban is biztosan szembekerülnük majd hasonló stílusú riválisokkal."

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE - Credobus Mosonmagyaróvár 1-1 (0-1)
Gólszerző: Német M. (50.), ill. Illés D. (36.)