Csapatunk szombaton délelőtt lejátszotta harmadik nyári felkészülési mérkőzését is, az ugyancsak másodosztályú Ajka látogatott a BMTE Stadionba.

Tökéletesen előkészített pálya és remek idő fogadta a játékosokat a Promontor utcában, valamint jó néhány budafoki szurkoló is, akik kilátogattak a találkozóra. Csizmadi Csaba az alábbi kezdőt küldte pályára:

Gundel-Takács Bence - Bíró Márk, Jagodics Márk, Horgosi Donát, Horváth Olivér - Takács Ronald, Adorján Krisztián, Csonka András, Németh Márió, Kovács Dávid (C) - Tischler Patrik.

Sajnos nem indult jól a meccs, a 2. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően Tar Zsolt maradt üresen a 16-osunkon belül, a vendégek hátvédje pedig öt méterről a kapunkba fejelt (0-1).

A 8. percben vezettük az első ígéretes támadásunkat, Adorján szerzett labdát a félpályánál, majd Takács indította a bal szélen Kovács Dávidot, csapatkapitányunk centerezését azonban tisztázta az ajkai védelem. A folytatásban nálunk volt többet a labda, ám sok volt a pontatlanság a játékunkban, így helyzetekben nem mutatkozott meg a fölényünk. A 20. percben egy gyors kontra végén Németh Márió alakított ki magának lövőhelyzetet szemben a kapuval, ám 16 méteres lövése nem okozott gondot Horváth Dánielnek.

Az ivószünetet követően is maradtunk támadásban, a 27. percben Németh Márió nagyszerű mozdulattal tálalt Tischler Patrik elé, aki kiszorított helyzetből, 9 méterről centikkel a jobb alsó sarok mellé lőtt. Nem sokkal később egy kontra végén Szarka Ákos tört be a büntetőterületünk bal oldalán, ám Jagodics szorításában az oldalhálóba bombázott.

A 37. percben aztán meg lett az eredménye a próbálkozásainknak: egy szöglet után Németh Márió volt harcias és szerezte vissza a labdát, majd Horváth Olivérhez passzolt, aki nagyszerűen ívelt a középen üresen álló Horgosihoz, hátvédünk pedig 6 méterről a kapuba fejelt (1-1).

A 42. minutumban egy könnyű síppal befújt fault után ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást a Veszprém megyeiek, korábbi játékosunk, Zsolnai Richárd löketébe pedig Kovács Dávid állt bele fejjel hősiesen. Csapatkapitányunk némi ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot, a hátralévő kis időben azonban egyik kapu előtt sem adódott veszélyhelyzet.

A második játékrésznek az alábbi csapattal vágtunk neki:

Horváth András - Fótyik Dominik, Vaszicsku Gergő (C), Romic Danijel, Forrai Zoltán - Varga Donát, Nándori Botond, Molnár Bence, Sós Máté - Beke Péter, Szűcs Zsolt. 

Továbbra is nálunk volt többet a labda, ám inkább mezőnyben folyt a játék. Az 55. percben egy gyors kontra végén Sós Máté emelt nagyszerűen a középen üresen érkező Szűcs Zsolthoz, aki azonban 11 méterről ziccerben Szabados Istvánba lőtt.

Kis Károly alakulata leginkább pontrúgásokból veszélyeztetett, az akciókat jól szűrte a védelmünk, de szerencsére a szögleteknél és a szabadrúgásoknál is volt egy jó budafoki mentés.

A 75. percben Varga Donát távoli életerős szabadrúgását hárította Szabados, nem sokkal később pedig Romic szerelte nagyszerűen kucslpillanatban Dragóner Filipet a kapunk torkában.

A hajrában bár mindkét csapat próbálkozott, nem született újabb találat, így haramadik edzőmeccsünk is döntetlennel zárult.

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba így értékelte a látottakat: "Nem lepődtem meg az iramon, ahogyan múlt héten is jeleztem, ez a hét volt a terhelés csúcsa, így biztos voltam benne, hogy nem lesz nagy a tempó. Ennek ellenére a meccsterhelést megkapták a srácok, rúgtunk egy gólt, ezek a legfontosabbak most. Illetve még az, hogy mindenki egészségesen jött le a pályáról."

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE - FC Ajka 1-1 (1-1)
Gólszerző:
Horgosi D. (37.)., ill. Tar Zs. (2.)