Szlovéniában edzőtáborozó csapatunk szerdán délután lejátszotta negyedik nyári felkészülési mérkőzését is: együttesünk a szlovén másodosztályba idén kieső NK Triglav alakulatával csapott össze Kranjska Gorában.

Csizmadi Csaba vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. - Bíró M., Jagodics M., Fótyik D. Horváth O. - Csonka A., Adorján K - Takács ?., Németh M., Kovács D. (C) - Tischler P.

Az első lehetőség előttünk adódott, a 7. percben csapatkapitányunk, Kovács Dávid ment el a bal szélen, majd laposan centerezett, Tischler azonban centikkel lemaradt a beadásról a hosszú oldalon.

A 15. minutumban Németh Márió volt harcias és szerzett labdát az ellenfél 16-osának előterében, majd vihette ziccerben kapura a labdát és bár Anej Mrezar kapust átemelte, egy visszaérő védő tisztázni tudott a gólvonalon.

Az ivószünet után is maradtunk lendületben, már a saját térfelén letámadtuk a szlovéneket, akiknek így a labdakihozatalokkal is meggyűlt a baja.

A 32. percben Kovács 19 méterről elvégzett szabadrúgása szállt fölé, a Triglav első veszélyes akciójára pedig a 35. percig kellett várni. Ekkor Luka Vukovic szlalomozott át a védelmünkön némi szerencsével, nagyjából 14 méterről leadott lövését azonban Gundel-Takács szögletre tenyerelte. Nem sokkal később megint ő próbálkozott a 16-os jobb csücskéről, de ez a kísérlet csúnyán fölé/mellé szállt, így gól nélküli döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

Csizmadia Csaba a szünetben nem változtatott a felállásunkon, így váltoozatlan csapattal vetettük bele magunkat a második félidő küzdelmeibe. Amelyre a Triglav látványosan erőszakosabban jött ki, mint azt az első játékrészre, magas presszinggel és agresszív letámadással próbált labdát szerezni a rivális, több kevesebb sikerrel. Néha már-már a sportszerűség határait átlépve, edzőmeccs ide, vagy oda, két sárgát is begyűjtött a rivális az első 10 percben.

Az 56. minutumban Németh Márió szöglete után közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, ám a megcsúsztatott labdáról Tischler ezúttal is centikkel maradt le a hosszú oldalon.

A 60. percben szinte teljes sort cseréltünk, az alábbi összeállításban játszottunk le az utolsó félórát: Oroszi I. - Vaszicsku G. (C), Romic D., Horgosi D., Fótyik D. - Sós M., Molnár B., Nándori B., Varga D. - Beke P., Szűcs Zs.

Az "újak" nem sokáig tétlenkedtek: a 62. percben Szűcs Zsolt vette észre a 16-os bal szélén üresen álló Varga Donátot, 19. születésnapját tegnap ünneplő támadónk pedig védhetetlenül lőtte ki laposan a hosszú alsó sarkot, 1-0!

Sajnos nem tartott sokáig az örömünk, a 74. percben egynelített a Triglav: Belmin Bobaric maradt bántóan üresen a 16-osunkon belül, aki egy higgadt visszacsel után 10 méterről a kapunk bal oldalába lőtt, 1-1.

A hajrában főként a rivális térfelén zajlott a játék, újabb találat azonban nem esett, így negyedik felkészülési találkozónk is döntetlennel zárult.

Csizmadia Csaba így értékelt a lefújást követően: "Jó iramú mérkőzést játszottunk, rengeteg helyzettel, de végül meg kellett elégednünk az 1-1-es döntetlennel. Stabilak voltunk, ezúttal már 60-30 perces bontásban forgattam a srácokat, kezdődik a frissítés. Úgy érzem, jó úton járunk, kezdünk összekovácsolódni, márpedig most ez a legfontosabb!"

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE - NK Triglav (szlovén) 1-1 (0-0)
Gólszerző:
Varga D. (62.), ill. Bobaric (74.)