Csapatunk szombaton délután a kranjska gorai edzőtáborban lejátszotta ötödik nyári felkészülési mérkőzését is, ellenfelünk ezúttal a szlovén első osztályból az előző szezonban búcsúzó NK Aluminij volt.

Rendhagyó volt a találkozó, legalábbis abból a szempontból, hogy a két együttes szakmai stábja abban egyezett meg, hogy 2x60 percet játszanak az alakulatok.

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba az "első félidőre" az alábbi kezdőt küldte pályára: Gundel-Takács B. - Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D., Horváth O. - Nándori B., Csonka A. - Németh M., Beke P., Kovács D. (C) - Varga D.

A 4. percben jegyezhettük fel az első lehetőséget, ekkor egy távoli szlovén lövés ment fölé nem sokkal, igaz Gundel-Takács Bence rajta volt a kísérleten. Az első negyedórában főként mezőnyben folyt a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben.

A 16. percben aztán gyakorlatilag az első veszélyes támadásunkból megszereztük a vezetést: Horváth Olivér indult el lendületben az ellenfél térfelén, majd a labda a jobb szélen Varga Donáthoz került, akinek centerezésére Beke Péter érkezett nagyszerűen és közelről a kapuba passzolt, 1-0!

A 25. percben Kovács Dávid iramodott meg az Aluminij kapuja felé egy jó ritmusváltást követően, csapatkapitányunkat azonban hátulról buktatták, így ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást, Németh Márió azonban fölé bombázott 25 méterről.

Az ivószünet után is maradtunk támadásban, de sajnos az utolsó passzokba hiba csúszott, vagy a kapu előtt maradtak le támadóink centikkel a beadásokról, így nem tudtuk növelni az előnyünket.

A 44. percben Fótyik passzolt el egy labdát a félpályánál, a szlovének pedig egy gyors kontra végén ziccerig játszották az akciót, Gundel-Takács Bence azonban óriási bravúrral hárította Gorenak közeli lövést.

Nem sokkal később. a 47. percben viszont megszereztük második találatunkat is: Varga és Kovács játszott össze szépen a jobboldalon, majd Kokó rendkívül özvetlenül gólhelyzetben még tovább játszotta a labdát az üresen álló Bekéhez, támadónk pedig 8 méterről a kapuba passzolt, 2-0!

Az 54. percben kis híján a mesterhármas is megszületett, ám fiatal csatárunk 20-ról elvégzett szabadrúgása milliméterekkel a bal oldali kapufa mellett suhant el. Az 56. minutumban Horváth Olivér lövését vágta ki a gólvonalról a rivális egyik védője,a 60. percben pedig a semmiből szépített az Aluminij: Gundel-Takácsot ítélte szabálytalannak a játékvezető egy kijövetelnél, amiért büntetőt kaptak a szlovének, ezt pedig Ciganovic elmozduló kapusunk helyére, a kapu közepébe bombázta, 2-1.

A második 60 percre mindkét szakvezető több cserét is eszközölt, nálunk többek Horváth András, Vaszicsku Gergő, Romic Danijel Bíró Márk, Adorján Krisztián, Takács Ronald és Szűcs Zsolt érkezett a pályára.

Két nagy szlovén lehetőséggel indult a játékrész, az elsőnél Horváth védett nagyot, a másodiknál pedig Topic lőtt kiszorított helyzetből az oldalhálóba a 16-osunk bal oldaláról.

Nagyjából negyedóra telt el a második félidőből, ekkor Kovács Dávid tartott meg egy labdát remekül az ellenfél büntetőterületén belül, majd 14 méterről kapura lőtt, Bandic azonban hárított.

A 81. percben megint Kovács volt a főszereplő, szépen ment el a szélen, majd a második hullámban érkező Csonkához passzolt, középpályásunk azonban 10 méterről a kapu fölé belsőzött. Ezután egy kontra végén megint Horváthra volt szükségünk hátul, egy gyors kontrát követően Masic maradt üresen az ötösön belül, ám próbálkozását kapusunk bravúrral hárította.

Nem sokkal később viszont megszületett a harmadik budafoki gól: Kovács adott középre a 16-os bal oldaláról, amelybe senki nem ért bele, ez pedig megzavarta a szlovének hálóőrét, így a labda a hosszú alsó sarokban kötött ki, 3-1!

Az utolsó félórára eleredt az eső, amely megnehezítette a csapatok dolgát. Egy kemény belépő után sajnos emberhátrányba kerültünk, a pályára visszatérő, kétgolos Bekét állította ki a játékvezető.

Ennek ellenére a 113. percben Sós Máté szögletét Romic fejelte éppen csak a jobb oldali kapufa mellé. Gyakorlatilag az ellentámadásból pedig - az első találathoz hasonlóan szintén a semmiből - szépített az Aluminij: egy jobbról érkező beadást Brest fejelt a kapunkba, 3-2.

A vérszemet kapó szlovének mindent egy lapra feltéve támadtak a hajrában, amelynek sajnos a 120. percben egy szöglet után meg is lett az eredménye: ismét Brest ugrott a legmagasabbra és egyenlített.

A középkezdésre már nem is maradt idő, 3-3-as döntetlennel zárult az összecsapás.

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba így értékelte a látottakat: "Nagyon jó mérkőzést játszottunk, amely az előzetesen megbeszéltek szerint kétszer 60 percig tartott. A 90 perc során viszont szereztünk három gyönyörű akciógólt, remek támadásokat követően, amellyel maximálisan elégedett voltam. A hajrában bele kellett nyúlnom a meccsbe, a fiatalok is lehetőséget kaptak, ráadásul emberhátrányba kerültünk, viszont amiatt mérges vagyok, hogy az utolsó pillanatokban gólt kaptunk. De inkább most, még a felkészülés során történjen ilyesmi, a szezon közben biztos vagyok benne, hogy a végjátékban is élesek leszünk majd!" 

Felkészülési mérkőzés

Budafoi MTE - NK Aluminij 3-3 (2-1)
Gólszerző:
Beke P. (16., 47.), Kovács D. (88.) ill. Ciganovic (60.), Brest (115., 120.)