Szlovéniában edzőtáborozó csapatunk lejátszotta hatodik nyári felkészülési mérkőzését is, szerdán délután a cseh kupagyőztes 1. FC Slovacko volt az ellenfelünk. 
 

Riválisuk a cseh élvonalban is jól szerepelt, a bajnok Plzen, valamint a Slavia és a Sparta Praha mögött a negyedik helyen végzett a legutóbbi bajnokságban.

Csizmadia Csaba az alábbi kezdőt küldte pályára: Gundel-Takács B. - Bíró M., Jagodics M. Fótyik D., Horváth O. - Adorján K., Csonka A. - Takács R., Németh M., Kovács D.- Tischler P.

Az első lehetőség a Slovacko előtt adódott, a 6. percben egy szöglet után a korábban a Puskás Akadémiát erősítő Libor Kozák bombázott fölé. A folytatásban is inkább a csehek akarata érvényesült, az első negyedóra végén Michal Kohút lőtt 13 méterről, Gundel-Takács azonban leért a jobb alsó sarokba tartó életerős próbálkozásra.

Csapatunk leginkább hosszú indításokkal próbált operálni, Tischler és Takács voltak a fő célpontok, 

A 27. percben egy Slovacko-kontra végén Jagodics Márk maradt egyedül Kozákkal a büntetőterületen belül, hátvédünk elhúzta a támadó lábát, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Maga a sértett állt a labda mögé és bár Gundel-Takács eltalálta az irányt, Kozák kellő erővel passzolt a kapunk jobb oldalába, 0-1.

Szinte azonnal válaszolhattunk volna: Horváth Olivér ugratta ki nagyszerűen Tischlert, aki az ötös bal sarkán még belepöckölt a labdába, ám a kifutó Filip Nguyenben elakadt a labda. Nem sokkal később Takács Ronald szerzett labdát harciasan az ellenfél 16-osának előterében, majd egy szép csel után 14-ről bombázott kapura, a Slovacko kapusa azonban bravúrral kitolta a léc alól a kísérletet.

A félidő hajrájában Kozák passzolt mellé még egy ziccert egy jobbról érkező centerezést követően 13 méterről, a túloldalon pedig csapatkapitányunk, Kovács Dávid kínálta meg egy életerős lökettel Nguyent, a kipattanót pedig Takács bombázta mellé, így a szünetig már nem változott az eredmény.

A második játékrészre Varga Donát érkezett Takács helyére, több változtatást egyelőre nem eszközölt a szakmai stáb a csapatunkon. Fiatal támadónk szinte azonnal egyenlíthetett volna: a 47. percben jobbról érkező, lövésszerű beadása a felső lécről pattant a játéktéren kívülre.

Az 50. minutumban viszont sajnos megduplázta előnyét a Slovacko, egy szögletet követő kapu előtti kavarodásnál egyik játékosunkat ítélte szabálytalannak a játékvezető, aki újra a büntetőpontra mutatott. A 11-est Michal Kohút értékesítette, 0-2.

A túloldalon Kovács távoli szabadrúgása ment nem sokkal fölé, majd Bíró Márk beadását tisztázták az utolsó pillanatban az érkezők elől. Az utolsó 20 percre Nándori Botond, Sós Máté, Romic Danijel és Horgosi Donát is beszállt, a változatosság kedvéért viszont a 77. percben újabb büntetőt kaptak a csehek, amelyet Vladislav Lyovin lőtt a kapu jobb alsó sarkába, hiába érezte ezúttal is jol az irányt Gundel-Takács.

A hajrában Sós szögletét Horgosi csúsztatta meg a rövid oldalon, amely a bal kapufáról pattant kifelé, így sajnos a szépítés sem jött össze, 3-0 lett a végeredmény. 

Csizmadia Csaba így értékelte a látottakat: "Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, a mérkőzést viszont szakmailag nehéz értékelni, mert rendkívül érdekes jatékvezetői döntések születettek, a három büntető mindent elmond a találkozóról... Kiemelném viszont, hogy kijöttek olyan hibák is, amelyeket mindenképpen javítanunk kell és azt is láthattuk, hogy folyamatos fejlődéssel milyen magas szintre lehet eljutni."

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE - 1. FC Slovacko 0-3 (0-1)

Gólszerző: Kozák (27., 11-esből), Kohút (50., 11-esből), Lyovin (77., 11-esből)