A bükfürdői edzőtábor lezárásaként csapatunk a hazafelé tartó úton tett egy kitérőt: Székesfehérváron edzőmeccset vívtunk a MOL Fehérvár csapatával. Az NB I-es Vidi a triplázó Liram Kastrati vezérletével 3-1-re győzött, találatunkat Oláh Bálint szerezte.

A mérkőzésre vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőt jelölte ki: Gundel-Takács B. – Csonka A., Romic D., Jagodics M. (C), Horváth O. – Adorján K., Oláh B. – Varga D., Németh M., Kovács D. – Tischler P.

Az első helyzet előttünk adódott, Németh Márió ugratta ki jó ütemben a 16-os bal oldalán Adorján Krisztiánt, akit a lövés pillanatában sajnos Bese Barnabás utolért, így kimaradt a nagy lehetőség. Gyakorlatilag az ellentámadásból viszont sajnos a Vidi megszerezte a vezetést, egy bal oldali centerezésre Lirim Kastrati érkezett üresen, aki egy igazítás után 14 méterről a bal felső sarokba bombázott, 1-0. Nem sokkal később büntetőhöz jutottak a hazaiak, Adorján buktatta a 16-oson belül Szendrei Ákost, a 11-est pedig Kastrati értékesítette magabiztosan, 2-0.

A 14. percben Tischler Patrik maradt lent egy párharc után, a biztonság jegyében pedig Mátyus János inkább lecserélte támadónkat, Györgyi Arthur érkezett a helyére. A 22. minutumban Schön Szabolcs lőtt 17 méterről, Gundel vetődve kapta ki a labdát a jobb alsó sarokból. Fél óra elteltével Horváth Olivér kapott jó labdát a bal szélen, lefutott az alapvonalig, ahonnan nagyszerűen tekert a középen érkező Kovács Dávid fejére, csapatkapitányunk hétméteres bólintását azonban védte Kovács Dániel.

A félidő hajrájában mezőnyben folyt a játék, újabb lehetőség egyik kapu előtt sem adódott, így szünetben kétgólos Vidi-előnnyel cseréltek térfelet a csapatok. Szünetben hármat változtattunk, Gundelt Horváth András, Varga Donátot Sós Máté, Németh Máriót pedig Soltész István váltotta. Utóbbi rögtön a 46. percben nagyszerűen iramodott meg a jobb oldalon, majd remekül ívelt középre, Kovács azonban 12 méterről kapásból fölé bombázott.

A folytatásban is harciasabbak voltunk, az 55. percben Györgyi került ziccerbe, ám az ötös jobb sarkáról a szünetben beálló Emil Rockov kezébe lőtt. A 60. percben aztán a kihagyott helyzeteket góllal büntette a fehérvári alakulat: ezúttal is Kastrati volt a főszereplő, aki jobbról betört a 16-osunkon belülre, majd 12 méterről laposan kilőtte a hosszú sarkot, 3-0.

Erre a találatra azonban szinte azonnal válaszoltunk: a 64. minutumban Kovács jobb oldali szögletét követően Oláh Bálint emelkedett a legmagasabbra középen és 10 méterről védhetetlenül fejelt a kapu bal oldalába, 3-1!

Mátyus János az utolsó 20 percre Margitics Andort és Szűcs Zsoltot is beküldte, Csonka András és Györgyi helyére. Több veszélyes kontrát is vezettünk ebben az időszakban, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így a hajráig nem tudtunk közelebb férkőzni a Vidihez.

A 84. percben Soltész vállalkozott lövésre jó 28 méterről, Rockov azonban hatalmas bravúrral szögletre tenyerelte a bal felső sarokba tartó életerős bombát. A 90. percben még Houri próbálkozott a 16-os jobb széléről egy tekeréssel, Horváth azonban nagyot vetődve menteni tudott. A végeredmény így nem változott, 3-1-re nyert az élvonalbeli Fehérvár.

Vezetőedzőnk, Mátyus János így értékelte a találkozót. "Nagyszerű lezárása volt a heti edzőtáborunknak a mai meccs, amelyen a remek erőkből álló Fehérvárral találkoztunk. Bár az elején voltak nehézségeink, leginkább a két csapat tempója közötti különbségből adódóan, a félidő közepére kiegyenlítettük a játékot, amelyet a második játékrészben is tudtunk tartani, így összességében jól helyt álltunk."

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MOL Fehérvár FC – Budafoki MTE 3-1 (2-0)
Gólszerző: Kastrati 3., 8. (11-esből), 60., ill. Oláh B.