Previous Next

A Balmazújváros elvitte a pontokat két visszavonult játékosunk ünnepén

Csizmadia Csaba beállt, Oláh Lóránt csak a lefújás után húzott mezt, de a mieink 2-0-ás vereséget szenvedtek a szezon utolsó hazai mérkőzésén.

 

 

Újoncot avatott Csizmadia Csaba vasárnap délután. Vezetőedzőnk a kezdőcsapatba jelölte a 19 éves jobbhátvédet, Horváth Csanádot, aki először lépett pályára az NB II-ben. A védelem tengelyébe visszatért sérülése után Vaszicsku Gergő, a kapunkban pedig ismét Póser Dániel kapott bizalmat a szakmai stábtól. Cserejátékosaink névsorát olvasva világossá vált, vezetőedzőnk nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, a szezon utolsó hazai mérkőzésén beáll és így fejezi be játékos-pályafutását. 85, Csizmadia Csaba - állt a jegyzőkönyvben. A 85-ös szám már a sípszó előtt feltűnt a pályán is, vezetőedzőnk kislánya, a jövő héten születésnapos Lara végezte el a meccs kezdőrúgását Budafok-mezben.

A kiesés elöl menekülő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő hamar jelezte, ünnep ide vagy oda, a három pontért jött a BMTE Stadionba. Negyedóra sem telt el a találkozóból, amikor a ziccerben kilépő Óvári Zsolt lövését Pósernek lábbal kellett bravúrral hárítania. Úgy tűnt, a mieink nem találták a ritmust és bár a mezőnyben nem voltunk alárendelt szerepben, Verpecz István kapuját nem tudtuk komolyabban veszélyeztetni. A 34. percben ráadásul a vendégek egy távoli lövéssel megszerezték a vezetést: Bora György a tizenhatos jobb csücskétől bombázott a hosszú felső sarokba. (0-1).  És ezzel még nem volt vége a számunkra nagyon rosszul sikerült első félidőnek, mert a hosszabbításban egy balmazújvárosi szögletnél kihagyott a figyelmünk, Zádori Krisztián pedig élt a kínálkozó lehetőséggel és a hálóba továbbította a labdát. (0-2)

Nehéz helyzetbe kerültünk a félidőre, mert a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosain látszott, a bennmaradáshoz nélkülözhetetlen győzelmet nem akarják kiengedni a kezükből. A második félidőben is a vendégek jutottak el először gólhelyzetig, Domokos Bálint perdítésénél Pósernek kellett védenie. Egy óra játék után aztán elképesztő tűzijátékot rendeztünk a balmazújvárosi kapu előtt: előbb Kovács Dávid bombázott közelről a keresztlécre, majd Micsinai Miklós lövésébe vetették bele magukat a védők. Csapatunk próbálkozott, olykor erőlködött, hogy valahogy faragjon a hátrányából, de igazán komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani.

A rendes játékidő leteltekor, amikor már eldőlt a találkozó, elérkezett a sporttörténelmi pillanat: a 7-es és a 85-ös számot emelte fel tábláján a tartalék játékvezető, vagyis Vankó Imre helyett beállt Csizmadia Csaba, az addig a vonal mellöl dirigáló vezetőedző,  aki a csere előtt néhány perccel már bemelegítő mozdulatokat végzett a kispadnál. Szurkolóink felállva tapsoltak és "Csizi" nevét skandálták, akinek nagyjából négy perc jutott pályafutása utolsó, egyben 89. budafoki mérkőzésén.

A 2-0-ás vereség ellenére a lefújást követően ünnepi hangulatban folytatódott a nap a BMTE Stadionban. Klubunk vezetői, valamint Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc és Németh Zsolt, országgyűlési képviselő nem csak Csizmadia Csabát, hanem a sportosan elegáns öltözékét a 19-es számú mezre cserélő sportigazgatónkat, a játékospályafutását szintén befejező Oláh Lórántot is ajándékokkal és virágcsokorral köszöntötte. A program zárásaként Hevesi Tamás énekelt szívből jövő szép dallamokat az ünnepelteknek. Drukkereink ezután görögtüzeket gyújtottak és piros-fekete füstbe borították a lelátót, a kerítésnél vezetőedzőnk is fáklyát ragadott. A bajnoki pontok ezen a délutánon, mint a füst, elszálltak, de az utolsó fordulóban, a már biztos kieső Monor vendégeként még lehet javítani.

 

Merkantil Bank Liga, 37. forduló
Budafoki MTE-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-2 (0-2)
BMTE Stadion, vezette: Kovács Gergely (Huszár, Aradi)

Gólszerzők: Bora ('34), Zádori ('45+1)

BMTE: Póser  - Horváth Cs. (Margitics '58), Vaszicsku, Króner, Kirják - Micsinai, Oláh B. - Vankó (Csizmadia '90), Kulcsár K., Filkor (Ihrig-Farkas, a szünetben) - Kovács D.
Vezetőedző: 
Csizmadia Csaba

Balmaz: Verpecz - Kovács N., Bora, Kónya, Király Á. - Pongrácz, Patvaros - Ternován (Berki '60), Domokos, Óvári (Kóródi '73) (Varga B. '90) - Zádori
Vezetőedző: Toni Golem

 

Szponzoraink