Previous Next

A jövőt is építjük, három játékosunkkal hosszabbítottunk szerződést

Króner Martin plusz kettő, Vaszicsku Gergő és Fekete Máté pedig plusz egy évvel hosszabbította meg kontraktusát a BMTE-vel.

 

 

Bár a most zajló szezonból kilenc forduló még hátravan, klubunk vezetői és a szakmai stáb tagjai már most gondolnak a következő idényre és a jövő csapatát is építik. Ennek a folyamatnak a részeként a Budafoki MTE szerdán három játékosával hosszabbított szerződést.

Króner Martin 2021-ig kötelezte el magát. 25 éves középső védőnk tavaly nyáron érkezett a Promontor utcába és hamar alapemberré vált. Eddig tizennyolc bajnoki mérkőzésen, valamint két Magyar Kupa-találkozón lépett pályára a jelenlegi szezonban. Martin korábban a Vác FC, a DVSC és a ZTE együttesében is futballozott.

Króner Martin mellett a védelem másik oszlopa, Vaszicsku Gergő és saját nevelésű támadónk, Fekete Máté is új szerződést írt alá. Mindketten plusz egy évvel, 2020-ig hosszabbították meg kontraktusukat.  A 27 éves Vaszicsku Gergő, aki korábban negyvenegy NB I-es mérkőzésen is játszott, tavaly sérüléssel bajlódott, ám novemberi visszatérése óta újra fontos láncszem a csapatban. Védőmunkája mellett az ellenfél kapujának közelében is gyakran feltűnik, decemberben ő szerezte a győztes gólt a Monor ellen 3-2-re megnyert találkozón.

Fekete Máté végigjárta a ranglétrát Budafokon, az előző szezonban pedig bemutatkozhatott az NB II-ben is. Nem is akárhogyan! Első mérkőzésén, 2017 szeptemberében az ő találatával vertük 1-0-ra a Sopront a BMTE Stadionban. 23 éves támadónk később a Szeged 2011 ellen is fontos gólt szerzett. Az elmúlt hónapokban Máté nem a pályán, hanem azon kívül vívta élete nagy meccsét, de azt mondta, remélhetőleg túl van a nehezén és legyőzte a betegséget.

"Nagyon jól esett, hogy a vezetőség ebben a helyzetben is maximálisan kiállt mellettem. Lassan 19 éve futballozom Budafokon, számomra egyértelmű volt a döntés a szerződéshosszabbítással kapcsolatban" - fogalmazott Fekete Máté. "A célom az, hogy egészséges legyek, ez a legfontosabb. Szeretnék minél előbb visszatérni a pályára és a következő szezonban már a csapat segítségére lenni."

Ahogy arról már beszámoltunk, klubunk korábban, még a téli szünetben Kovács Dáviddal is szerződést hosszabbított. Házi gólkirályunk, aki eddig huszonkilenc tétmeccsen játszott és tizenötször volt eredményes a mostani idényben, 2020-ig írt alá.

 

 

Szponzoraink