Previous Next

A Kékek Dobból

Bemutatjuk első szlovéniai ellenfelünket, az NK Roltek Dob csapatát.

 

 

Csapatunk csütörtökön - a tervek szerint 18 órakor - a szlovén másodosztályú NK Roltek Dob ellen játssza első felkészülési mérkőzését a szlovéniai edzőtáborban. A találkozót Kranjska Gorában rendezik. 

Az NK Roltek Dob az elmúlt évtizedben a szlovén második vonal stabil csapata lett. Ebben az időszakban négyszer is feljutó helyen végzett, de az élvonalban való indulást egyik alkalommal sem tudta vállalni. 2012-ben osztályozót nyert a Triglav Kranj ellen, ám pénzügyi gondok miatt végül nem kapott első osztályú licencet.

A legutóbbi, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban húsz fordulót követően a kilencedik helyen állt a tabellán.

Az NK Dob szerdán jelentette be, hogy új vezetőedző, a 46 éves Simon Sešlar veszi át a csapat irányítását. A korábbi 19-szeres szlovén válogatott középpályás több, mint 400 mérkőzést játszott a szlovén élvonalban, edzőként legutóbb az NK Brežice együttesénél dolgozott.

A "Kékek" becenévre hallgató NK Dob hazai, többségében fiatal játékosokra épít, akik a klub saját futballiskolájából kerülnek az első csapathoz. A keretben az előző idényben csupán két légiós, a bosnyák balhátvéd, Albert Račić, valamint a horvát középpályás, Karlo Udovičić szerepelt.

A mértékadó Transfermarkt adatai szerint az együttes legértékesebb labdarúgója a 22 éves támadó középpályás, Gašper Hrovat, aki korábban a szlovén korosztályos válogatottban is pályára lépett. 

 

 

Szponzoraink