az élet a játékos-pályafutása végén tartogatta számára azt a klubot, <"/>
Previous Next

A legjobbnak lenni abban, amit csinál - interjú Oláh Lóránttal

Az NB I-es gólvágóból lett budafoki sportigazgató azt mondta, az élet a játékos-pályafutása végén tartogatta számára azt a klubot, a BMTE-t, amely más, mint a többi.

 

 

BudafokiMTE.hu: Csizmadia Csabához hasonlóan te is mezt húzol vasárnap este, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elleni mérkőzés után, ám vezetőedzőnkkel ellentétben nem lépsz pályára? Miért?

Oláh Lóránt: A válasz egyszerű, nekem már nincs játékengedélyem. Egyébként sem terveztem, hogy beállok, mert számomra a pályára lépésnek nincs olyan nagy jelentősége. Az persze nagyon jól esik, hogy a klub engem is elbúcsúztat és megadja a módját annak, hogy hivatalosan is befejezem a játékospályafutásom. Ez egy szép gesztus, hálás vagyok érte.

Emlékszel, hogy mikor játszottál utoljára a Budafok mezében?

Azt hiszem, tudom… Igen, valamikor az előző szezonban törént. Talán az őszi, Csákvár elleni hazai mérkőzésen csereként álltam be az utolsó negyedórára.

Helyes megfejtés! 2017. október 15-én.

Akkor jól emlékeztem (nevet - a szerk.), abban az időszakban már mindenféle sérüléssel bajlódtam, úgyhogy jobbnak láttam, ha befejezem a futballt.

Aztán szinte egyik napról a másikra az irodában találtad magad. Volt előzménye annak, hogy sportigazgatóként folytatod a munkát klubunknál?

Igen, már 2016-ban, amikor Budafokra igazoltam, megállapodtunk abban, hogy játékos-pályafutásom után ebben a szerepkörben dolgozom majd. Sőt, már akkor voltak bizonyos sportigazgatói teendőim, amikor még pályán voltam. Ezúton is szeretném megköszönni Jakab Jánosnak és Bélteky Róbertnek, hogy bizalmat szavaztak nekem.

Mivel jár pontosan ez a szerepkör?

Ez egy rendkívül összetett, ugyanakkor inspriáló feladat. Egy olyan szerepkör, amelyben össze kell fognom a klub működését és meg kell határoznom a szakmai irányvonalat. Úgy szoktam mondani, hogy ha ez a terület rendben van, akkor minden más is működhet. Az elmúlt másfél év egy tanulási folyamat része volt és nagyon érdekes, hogy a világ több pontján eltérő struktúrák léteznek a sportigazgató pontos feladatköreivel kapcsolatban, ezek nincsenek egyértelműen definiálva.

Egy kérdés erejéig forgassuk vissza az idő kerekét. Melyek azok az időszakok, amikre meghatározóként tekintesz a játékos-pályafutásodból?

Az első ilyen, amikor fiatal, feltörekvő tehetségként Újvidéken, az FK Vojvodinában futballoztam. Érett és elismert játékossá később Kaposváron váltam, ahol szép éveket töltöttem. Aztán volt egy próbálkozásom, kalandozásom Debrecenben, ahol bajnok és Magyar Kupa-győztes csapat tagja lehettem, sőt, bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe is. Voltak jó dolgok a pályafutásomban és az élet a karrierem végére tartogatta nekem azt a klubot, amely más, mint a többi. A BMTE-nél egy őszinte, egyenes közegben élünk és dolgozunk.

Hogyha becsukod a szemed és elképzeled a jövőt, milyennek látod a tíz-tizenöt évvel tapasztaltabb sportigazgatót, Oláh Lórántot?

Olyannak, aki a legjobb abban, amit csinál. Számomra mindig is ez jelentette a motivációt. Sportigazgatóként nehéz mérni, hogy mit is jelent a legjobbnak lenni, de én egyértelműen erre törekszem.

 

Oláh Lóránt pályafutása számokban

249 - NB I-es mérkőzés
89 - élvonalbeli gól
2 - bajnoki cím (DVSC)
1 - Magyar Kupa-győzelem (DVSC)
60 - meccs a BMTE-ben
27 - találat budafoki színekben

Szponzoraink