Previous Next

A mumusnak számító Soroksár otthonába látogatunk

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Szamosi Mihály Sporttelepen lép pályára.

 

 

A Siófok 2-1-es legyőzését követően újabb fontos mérkőzés vár csapatunkra, amely vasárnap délután 14 órától a Soroksár SC vendége lesz a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. Persze egy olyan együttesnek, amelynek céljai vannak, minden mérkőzés fontos. Egy hete újra megérezhettük a győzelem ízét, hátrányból fordítottunk és Kovács Dávidéknak nagy lökést adott, hogy a jó játék immár eredménnyel is párosult. Apropó, Kovács Dávid! Ne feledkezzünk meg csapatkapitányunk remek sorozatáról, amely hét bajnoki találkozó óta tart. November 11-e óta támadónk minden meccsen betalált és igazi vezérként futballozott.

"Kokó" és társainak jó teljesítményére a Szamosi Mihály Sporttelepen is szükség lesz, mert az ellenfél már-már a mumusunknak számít. Eddigi öt Soroksár elleni mérkőzésünk közül egyet sem tudtunk megnyerni, a pontszerzés is csupán egyszer, még 2017 augusztusában sikerült, amikor 1-1-re végeztünk a BMTE Stadionban. A közös múltnál, amelyre legfeljebb motivációként szabad gondolnunk, sokkal fontosabb a jelen. Vagyis az, hogy a téli felkészülés után a mieink egyre inkább formába lendülhetnek és önbizalommal telve futballozhatnak, hiszen képesek a jó és eredményes játékra.

Ezt kell bizonyítani Soroksáron is, egy "játszós" csapat ellen. Lipcsei Péter együttese nem abból a fajtából való, amelyik "öli" a focit, meglátjuk, mindez mennyire kedvez számunkra. A tabellán hetedik sárga-feketék jó formában vannak, mindkét tavaszi meccsüket hozták, előbb a Vácot (3-0), majd a Dorogot verték (2-0), összességében pedig négy forduló óta veretlenek a bajnokságban. A soroksáriak három új játékossal erősítettek a téli szünetben: a Ferencvárostól kölcsön vett Csernik Kornél mellett Korozmán Kevin és Erdélyi László is a főváros XXIII. kerületében folytatja pályafutását. A "kis Fradiként" is emlegetett Soroksárnál több olyan futballista is szerepel, aki korábban pályára lépett a magyar rekordbajnok első csapatában: a kilenc találattal házi gólkirály Kundrák Norberten kívül többek közt a rutinos Gyömbér Gábor és Orosz Márk is.

A vasárnapi találkozóval kapcsolatban a szurkolóink számára hasznos információkat külön cikkben gyűjtöttük össze. Ezt ide kattinva olvashatják el.

 

Merkantil Bank Liga, 24. forduló
Soroksár SC-Budafoki MTE
Szamosi Mihály Sporttelep, vezeti: Nagy Nobert (Kepe, Mohos)
2019. február 17., 14:00

Szponzoraink