Previous Next

Helyzetekig jutottunk a Csákvár otthonában

NB II-es labdarúgócsapatunk 0-0-ás döntetlent játszott Csákváron a Merkantil Bank Liga hétközi, 6. fordulójában.

Margitics Andor

 

Az idei szezonban először Szabó Balázzsal kezdődött csapatunk összeállítása, de nem csak kapusposzton történt változás a Soroksár elleni, vasárnapi mérkőzéshez képest. A védelem közepére bekerült Króner Martin, Oláh Bálint egy sorral feljebb futballozott, az eltiltását töltő Pölöskei Péter helyett pedig Boros Gábor kezdett elöl.

 

Az első félidőben a házigazda Csákvár volt kezdeményezőbb, ám a nagyobb gólszerzési lehetőségek a mieink előtt adódtak. Az első tíz perc végén például Oláh iramodott meg remekül a felezővonal közeléből, a tizenhatoson belülre érve kissé balról lőtt, de próbálkozását Tóth Balázs kiütötte. A kipattanóra Filkor Attila érkezett, fejese azonban elkerülte a kaput. A folytatásban inkább a csákváriak birtokolták a labdát, a 38. percben Molnár Csaba vette célba a kaput 20 méterről, lövése elzúgott a jobb kapufa mellett. A szünet előtt nem sokkal Kovács volt szemfüles, a hazai tizenhatos közelében elcsente a labdát a kissé körülményes védőtől, éles szögből kapura lőtt, Tóth pedig bravúrral szögletre mentett.

 

Fordulás után mindkét csapat próbálta fokozni a tempót, mégis ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A második játékrész első perceiben Kercsó Bence balról élesen középre tett labdájánál mentettek a csákvári védők, később egy hazai kontratámadás végén Bobál Gergely lapos próbálkozásánál kellett figyelnie kapusunknak. Csakúgy, mint néhány perccel később, amikor Szabó a csereként beállt Simon Márk lövését fogta magabiztosan. A 80. percben gyorsan végeztünk el egy bedobást, Micsinai Miklós balról Boros elé passzolt, ám támadónk az öt és feles bal sarkának közeléből kapu fölé vágta a labdát. A túloldalon Simon került ígéretes lövőhelyzetbe, csakhogy pontatlanul célzott, így maradt a gól nélküli döntetlen.

 

Aqvital FC Csákvár-Budafoki MTE 0-0

Csákvár, vezette: Veizer (Kepe, Kiss B.)

 

BMTE: Szabó B. - Margitics, Khiesz, Króner, Lakatos - Oláh B. - Kovács D., Vass M. (Vég B. 75), Filkor, Kercsó (Micsinai 63)- Boros (Fekete M. 82)

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

 

Csákvár: Tóth B. - Csilus Á., Csonka, Dulló, Baranyai (Papp M., a szünetben) - Mészáros D., Farkas A. - Daróczi (Nándori 72), Molnár Cs. (SImon M. 64), Tamás N. - Bobál G.

Vezetőedző: Szijjártó István

 

Sárga lap: Csilus Á. (57) ill. Vass M. (51)

Szponzoraink