Previous Next

Az NK Dekani következik

Bemutatjuk harmadik szlovéniai ellenfelünket, a másodosztályban szereplő NK Jadran Dekanit.

 

 

Csapatunk csütörtökön 18 órakor a szlovén másodosztályú NK Jadran Dekani ellen lép pályára harmadik Kranjska Gora-i edzőmérkőzésén. 

Az 1938-ban alapított együttes otthona az Adriai-tenger közelében lévő Dekani település. Riválisunk története során egyszer, az 1994/1995-ös szezonban szerepelt az élvonalban, ám egy év után nyeretlenül, mindössze három pontot gyűjtve visszacsúszott a másodosztályba.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt legutóbbi idényben a Jadran Dekani tizedik helyen zárt a második vonalban. A lejátszott húsz forduló során 24 pontot gyűjtött. A csapat házi gólkirálya a 26 éves támadó középpályás, Luka Stepančič volt, aki nyolcszor talált be a bajnokságban.

A Transfermarkt adatai szerint a Jadran Dekani legértékesebb játékosai közé tartozik a 22 éves horvát támadó, Antonio Lukanović. Ő korábban az olasz Serie B-ben is játszott a Novara színeiben. 2019-ben az Olimpija Ljubljanával Szlovén Kupát nyert.

A 48 éves vezetőedző, Alen Šćulac februárban ült le Jadran Dekani kispadjára, ám a járványhelyzet miatt eddig csupán egy tétmérkőzésen irányíthatta új csapatát. Ezen a Dekani 2-1-re kikapott a Rogaška együttesétől. Šćulac, a korábbi hátvéd játékosként az FC Koper és az Olimpija Ljubljana színeiben is játszott a szlovén élvonalban. 

 

 

Szponzoraink