Previous Next

Bajnokok és sportlegendák a lelátón

A Futball Éjszakája budafoki eseményén klubunk korábbi játékosai és edzői mellett a magyar sportélet több ismert alakjai is részt vett.

 

 

A Futball Éjszakája valóban a labdarúgás és a sport ünnepe volt a BMTE Stadionban. A pénteki eseményre korábbi klasszisok és bajnokok, sőt, más sportágak jeles képviselői is elfogadták klubunk meghívását. Köztük az esemény fővédnöke, Schmitt Pál. A Nemzet Sportolója megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hazatért, hiszen gyerekkorának egy részét Budafokon, a nagyszüleinél töltötte. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző hozzátette, jelenleg 300 ezer igazolt játékos futballozik Magyarországon, ami bizonyítja, hogy hazánkban minden nap a futball ünnepe.

"Ennek a sportágnak csodálatos varázsa van, sikerélményt hoz, építi a csapatszellemet és az egyéni öntudatot. És hogy mi kell az eredményességhez? Kell jó futball, ami Budafokon megvan. Nagyon régen nem szerepelt ilyen jó a csapat és remélem, ez vonzza majd a közönséget, a gyerekeket és a sportszerető embereket. Kell gyönyörű lelátó, kell kényelem, biztonság és nagyszerű pálya. Ezek most mind adottak. A többi a játékosokon, illetve a szurkolók jelenlétén, biztatásán és szeretetén múlik" - mondta Schmitt Pál, aki elismerését fejezte ki klubunk tulajdonosának, Bélteky Róbertnek, Jakab János tiszteletbeli elnöknek és mindenkinek, aki hozzájárult a budafoki létesítmény megújulásához, valamint az egyesület fejlődéséhez.

A BMTE Stadionba kilátogató drukkerek pénteken találkozhattak az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon gólt szerző Esterházy Mártonnal is, aki pályafutása elején, 1975-ben szerződött csapatunkhoz, ám az akkori szabályok miatt csak később, az 1976/77-es szezonban léphetett pályára a BMTE mezében. 

 

 

"Mindig jó érzésekkel térek vissza Budafokra, bár tulajdonképpen semmi sem emlékeztet a '70-es évekre körülményeire, legfeljebb a pálya tájolása" - mondta a háromszoros magyar bajnok Esterházy, aki a BMTE-nél töltött időszak után a Ferencváros, a Vasas és a Honvéd játékosa volt, majd később Görögországban is szerepelt. "Szenzációs a BMTE Stadion, a komplett létesítmény és a gyep is kitűnő minőségű. Ráadásul itt vannak a régi játszótársak, Jakab János, Vizi Sándor és a többiek. Olyan, mintha nem is telt volna el több mint negyven év..."

Esterházy elismerően nyilatkozott a mostani, Merkantil Bank Ligában éllovas csapatunkról és azt mondta, stílusos együttes formálódott Budafokon.

"Ha nem tudtam volna a mérkőzés előtt, hogy melyik az élvonalbeli csapat, a látottak alapján azt gondoltam volna, hogy a piros-fekete mezes Budafok az" - fogalmazott a Budapest Honvéd elleni felkészülési mérkőzés (0-0) kapcsán a 29-szeres válogatott csatár. "Nagyon stílusos gárda lett a BMTE, nem véletlenül vezeti a NB II-es tabellát. A Honvédon látszott, hogy nagyon sok volt a kiegészítő játékos a mostani csapatban, volt, aki válogatott elfoglaltsága miatt hiányzott az alapemberek közül. Egyébként jó meccs volt, a szurkolók jól szórakoztak, csak a gól hiányzott."

A Futball Éjszakája budafoki eseményén részt vett többek közt a 92 éves Raduly József, a legidősebb magyar válogatott labdarúgó, az olimpiai bajnok Noskó Ernő, Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc, a CBA és a Magyar Lovas Szövetség elnöke, Lázár Vilmos, valamint Prukner László, Dajka László, Kapitány Sándor és Dala Tamás is.

 

 

Szponzoraink