Previous Next

Nem sikerült a bravúr az éllovas otthonában

 

Kapufáig jutottunk a tabellát vezető Békéscsaba vendégeként a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában, csapatunk 2-0-ás vereséget szenvedett.

 

Békéscsaba Bmte

 

A pénteken szerződtetett Gohér Gergővel, valamint az eltiltása után visszatérő Pölösei Péterrel a kezdőcsapatban vágtunk neki a könnyűnek cseppet sem ígérkező mérkőzésnek, amelyet a Békéscsaba kezdett jobban. A hazaiak többet birtokolták a labdát és a 11. percben meg is szerezték a vezetést. Egy szögletre Viczián Ádám érkezett és a hálónkba fejelt. (1-0)

 

A félidő második felében kiegyenlítettebbé vált a játék, a mieink is egyre többször jutottak a csabai kapu közelébe. Pölöskei és Kovács Dávid előtt is adódott lehetőség, ám a védők mindkét esetben menteni tudtak.

 

Fordulás után csapatunk ment előre becsülettel az egyenlítés érdekében és ebben az időszakban úgy tűnt, sikerülhet is gólt szereznünk. Csakhogy a helyzeteink kimaradtak, egy labdavesztés után pedig a Békéscsaba megduplázta az előnyét az 56. percben, amikor Szatmári István volt eredményes Hursán György indítása után. (2-0)

 

A házigazdák találatára szinte azonnal válaszolhattunk volna, de az előrehúzódó Kovács lövése a kapufán csattant, Vankó Imre pedig a kapu mellé ollózott. A 68. percben még nehezebb helyzetbe kerültünk: Lakatos Csaba ütközött Szalai Dániellel a pálya közepén, védőnket pedig az ellenfél inzultálásáért kiállította a játékvezető.

 

A hátralevő játékidőben a Békéscsaba megőrizte előnyét és 2-0-ra megnyerte a mérkőzést. A mieinknek - az előző szezonnal ellentétben - nem sikerült a bravúr, vagyis győzni a Kórház utcában.

 

Merkantil Bank Liga, 10. forduló

Békéscsaba 1912 Előre-Budafoki MTE 2-0 (1-0)

vezette: Szilágyi Sándor (Kormányos II., Szilágyi N.)

 

Gólszerzők: Viczián (11), Szatmári I. (56)

 

Békéscsaba: Ribánszki - Szalai, Viczián, Szélpál N. (Nagy S. 51), Zahorán - Hursán, Mezei (Lustyik 61), Király - Gránicz, Urbin (Máris 87), Szatmári

Vezetőedző: Boér Gábor

 

BMTE: Szabó B. - Vég, Khiesz, Gohér, Lakatos - Veszelinov, Oláh B. - Kercsó (Micsinai 87), Kovács D., Vankó - Pölöskei P. (Fekete M. 76)

Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Szponzoraink