Previous Next

Megvan az első hazai győzelmünk

 

Budafoki MTE - Soproni VSE

1-0 (1-0)

 

A 7. fordulóban eljött a várva várt pillanat, megszereztük első hazai győzelmünket a Soproni VSE ellen.

A hazai csapatban három olyan játékos (Khiesz, Kercsó és Fekete) is szerepet kapott, akik idén még nem léptek pályára kezdőként a csapatban. Már a meccs elején látni lehetett, hogy nem a szép játék, hanem a küzdelem fog dominálni a mérkőzésen. Mezőnyfölényben játszottunk, azonban a soproniaknak is volt olyan akciójuk, mely veszélyt jelentett kapunkra. Többet veszélyeztettünk, mint a vendégek, de a gólra egészen a 42. percig kellett várni. A soproni védő és a kapus nem értették meg egymást, Kercsó harcos volt, labdát szerzett, visszapasszolta Feketének a labdát, aki a hálóba gurított. Így 1-0-ás előnnyel fordulhattunk.

A második félidőben érdekes módon nem támadott többet a vendég gárda, így továbbra is a hazai csapat dominált. A második félidőben Csizmadia gólját nem adták meg les miatt, ami igencsak véleményes volt. A félidő közepén egy Kovács-Vég kényszerítő után az utóbbi lőhetett kapura 10 méterről, de lövése célt tévesztett.
A soproniak a zárt védekezésüket a végén sem adták fel, nehogy a kinyíló védelmüket kontrákkal veszélyeztessük.
A mérkőzés 1-0-ás eredménnyel ért véget. Csapatunk a 7. fordulót követően a tabella 13. helyét elfoglalva.

A mérkőzés során súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Kovács Dávid, a napokban vizsgálatok várnak rá.A gólszerzőnk, Fekete Máté így nyilatkozott a meccs után:
A Sopronnal már kétszer is találkoztunk a 2017-es esztendőben (a Magyar Kupában), ezért tudtuk, hogy nehéz meccsre számíthatunk. Szükségünk volt a három pontra, hiszen eddig csak egy győztes meccsünk volt. Mind a két csapat mindent megtett a győzelemért, de úgy érzem, hogy mi többet, aminek az eredménye a 42. percben meg is lett, amikor Kercsó Bence a védő és a kapus között kikotort egy labdát, ami elém került, és közelről a kapuba lőttem. A meccs hátralevő részében a csapatnak több lehetősége is volt, azonban a kapuba már nem sikerült betalálni, így a meccs 1-0 maradt. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy kitartottak mellettünk. A jó játék még elmaradt, de végre eredményesek voltunk. Igyekszünk a továbbiakban szépen is játszani! Mielőbbi felépülést kívánok Kovács Dávidnak!”

Németh Szabolcs:
Kiegyenlített mérkőzés volt, de egy egyéni hibából összehoztunk egy gólt az ellenfélnek. Csalódott vagyok, hogy nem szereztünk pontot.”

Prukner László:
“Azért fontos a győzelmünk, mert vezetésünket követően sikerült megtartanunk az előnyünket. Ezúttal a küzdelem dominált, s örülök, hogy ebben sikerült felülkerekednünk ellenfelünkön.”BUDAFOKI MTE - SOPRONI VSE 1-0 (1-0)

BMTE Stadion, 400 néző

Vezette: Pillók Ádám (Király Krisztián, Szabó Péter)

 

Budafoki MTE:
Somogyi - Harsányi, Csizmadia, Khiesz, Vég - Fekete (Vankó 60.p.), Vass, Veszelinov (Margitics 80.p.), Kovács (Ihrig-F. 86.p.) - Nagy, Kercsó

Soproni VSE:
Molnár - Sifter, Fehér, Ágh - Fazakas, Kővári, Harangozó (Szőke 59.p.), Angyal, Bor - Tóth (Varga 68.p.), Batizi-P. (Horváth 56.p.)

 

Gól: Fekete

Sárga lap: Nagy ill. Kővári, Fehér

Piros lap:Szponzoraink