Previous Next

Bosszantó vereség a tavaszi rajton

Hiába futballozott fölényben és szerzett vezetést csapatunk Dorogon, végül 2-1-re kikapott a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában.

 

 

Szürke, borús égbolt és szakadó eső fogadta a csapatokat Dorogon, a Buzánszky Jenő Stadionban a futballtavasz nyitányán. A mieinknél egy új szerzemény, a Zalaegerszegről érkezett Kulcsár Kornél kapott helyett a kezdőcsapatban, amelybe szintén bekerült a 21 éves Micsinai Miklós, méghozzá a korábbiaktól eltérő szerepkörben, védekező középpályásként.

Együttesünk, amely ezúttal fekete-fehér csíkos szerelésben futott ki a mély, sáros talajú pályára, az első perctől támadószellemben futballozott. Sokat birtokolta a labdát, okosan járatta azt és igyekezett rést találni a hazaiak védelmén. Az első komolyabb lehetőségünk Kulcsár előtt adódott, aki balról, kissé éles szögből próbálkozott, de lövését Horváth Gábor kiütötte. A dorogiak kapusának nem sokkal később Gohér Gergő szabadrúgásánál is védenie kellett, ám hiába irányítottuk a játékot, a Dorog egy-egy ellentámadása jelezte, figyelnünk kell a visszarendeződésre és a védekezésre.

A 23. percben aztán a fölényünk góllá érett. Micsinai remekül indult meg a pálya közepén, majd jó ütemben ugratta ki Kovács Dávidot, aki higgadtan lőtte a labdát a hálóba a kifutó kapus mellett. (0-1) Csapatkapitányunk legutóbbi hat bajnoki mérkőzésünk mindegyikén betalált, összesen már kilenc találatnál jár a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában. Csakhogy nem örülhettünk sokáig, három perccel később ugyanis Hegedűs Márk szögletére Tomás Lénárt érkezett és őrzőjét megelőzve a kapuba lőtt. (1-1) Bosszankodni nem volt időnk és a játék képe a gól után sem változott. Mentünk előre, hol a védők mögé rúgott labdákkal, hol a széleken igyekeztünk megbontani a dorogiakat. A szünet előtt Gohér újabb szabadrúgásánál járunk közel a gólhoz, ám védőnk lövése ezúttal kevéssel elkerülte a kaput. 

Fordulás után is távolabbról kísérleteztünk, előbb Kulcsár, majd Oláh Bálint vállalkozott lövésre, de előbbi próbálkozásába belevetődtek a házigazdák, utóbbi pedig elvétette a célt. A mérkőzés ezen szakaszában inkább a két tizenhatos között zajlott a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, a játékosok pedig nem csak egymással, hanem a pocsék állapotú talajjal is megküzdöttek. Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba Pölöskei Pétert is csatasorba állította, a 71. percben azonban egy újabb pontrúgás megpecsételte a sorsunkat. A dorogi szögletrúgásnál ezúttal Dlusztus András érkezett a labdára és nagy erővel a hálóba fejelt. (2-1)

Csapatunk az utolsó húsz percben mindent egy lapra feltéve támadott - Kercsó Bence is beállt -, ám igazán komoly gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani. Gohér sokadik szabadrúgását Horváth védte, ahogy Pölöskei fejesénél is hárított a Dorog kapusa. A másik oldalon Kitl Miklós találta el a keresztlécet állított labdából. Hiába volt a két együttes között minőségi különbség a mieink javára az első félidőben, az akkor "felépített" eredményt a folytatásban két, rosszul levédekezett pontrúgással összeromboltuk, így fájó, 2-1-es vereséget szenvedtünk a tavaszi nyitányon. Javítási lehetőség jövő vasárnap hazai környezetben, a Siófok ellen lesz.

 

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Dorogi FC-Budafoki MTE 2-1 (1-1)
Buzánszky Jenő Stadion, vezette: Lovas László (Becséri, Kormányos II)

Gólszerzők: Lénárt (26'), Dlusztus (71') ill. Kovács D. (23')

Dorog: Horváth G. – Erdélyi B., Dlusztus, Lénárt T., Papp M. – Kitl M., Mészáros Á. – Faragó (Városi 72'), Hegedűs M. (Nagy Zs. a szünetben), Szedlár – Vígh Á. (Paudits 58') 
Vezetőedző: Miskei Attila

BMTE: Balogh P. – Margitics, Vaszicsku, Króner M., Gohér – Micsinai, Oláh B. – Vankó (Pölöskei P. 68'), Kulcsár K., Filkor (Kercsó 75') – Kovács D. 
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink