Previous Next

Büntetőkkel jutottunk tovább a Magyar Kupában

Csapatunk 1-1 után tizenegyespárbajban győzött a megyei I. osztályban szereplő SC Sopron otthonában.

 

 

Póser Dániel érezte az irányt, jó ütemben mozdult el és előbb Kocsis Ármin, majd Ábrahám Ábel büntetőjét is hárította. A mieinknél Kovács Dávid ezúttal rontott, a többi rúgó játékosunk viszont értékesítette a maga tizenegyesét, így a nyolcadik sorozat végén továbbjutást ünnepelhettünk. Csapatunk tagjai nagyot fújva borultak egymás nyakába, a szó szoros értelmében kiharcolták a győzelmet.

Sokkal inkább harcról szólt ez a soproni este, mint látványos futballról. A mély, sáros, helyenként tócsás talajon nem csak a labdáért, a talpon maradásért is meg kellett küzdeni, az ilyen körülmények pedig rendre a gyengébb képességű együttesnek kedveznek.

Szenvedtünk is a 120 perc során, főleg azután, hogy egy védelmi hibát kihasználva a hazaiak Kocsis góljával alig több mint öt perc elteltével vezetést szereztek. (1-0) Az első negyedóra végéhez közeledve Póserben még elakadt egy kapunkba tartó labda, de a Sopron ezzel el is lőtte a puskaporait.

Innentől kezdve gyakorlatilag “egykapuztunk” és a 20. percben ki is egyenlítettünk. Vankó Imre jobbról adott hosszú keresztlabdát Szabó Máténak, aki jó ütemben középre passzolt, az érkező Kovács Dávid pedig néhány lépésről a kapuba továbbított. (1-1) 

Járattuk a labdát, próbáltuk megbontani a kapuja elé húzódó Sopron védelmét, de a folytatásban csak lehetőségekig jutottunk. Az első félidő hajrájában előbb Kulcsár Kornél fejese tévesztett kevéssel célt, majd Vankó lőtt a balösszekötő helyének közeléből, mintegy 23 méterről, de Tóth Olivér védett. Csakúgy, mint fordulás után, az 54. percben, amikor Veszelinov Vladimir kellemetlen, lapos próbálkozása a jobb alsó sarok felé tartott. A hazai kapusnak tapsolt a soproni közönség az utolsó húsz percben is. Tóth előbb Horváth Roland kísérletét hárította lábbal, majd beleütött a labdába Szabó Máté kapáslövésénél is, vagyis sokat tett azért, hogy a soproniak kibekkeljék a rendes játékidőt.

1-1 után a kétszer tizenöt perc hosszabbításra a "gyep" végképp átalakult egyfajta mocsaras területté, ennek ellenére a mieink rendületlenül mentek előre és keresték a gólszerzés lehetőségét. A házigazdák erejét felemésztette a védekezés, ellentámadásaikat többnyire gyorsan elfojtottuk, a győztes gólt azonban a jelentős mezőnyfölény ellenére nem tudtuk begyötörni.

Az idegörlő büntetőknél viszont magabiztosak és koncentráltak maradtunk, így készülhetünk a következő fordulóra. A sorsolás értelmében december 4-én a Szombathelyi Haladás vendégei leszünk.

 

Magyar Kupa, 7. forduló, a legjobb 32 közé jutásért
SC Sopron-Budafoki MTE 1-1, tizenegyesekkel: 6-7
Gólszerzők: Kocsis Á. ('6) ill. Kovács D. ('20)

BMTE: Póser - Margitics, Króner (Farkas B. '97), Romić, Gohér - Micsinai, Veszelinov (Opavszky '80) - Vankó (Ihrig-Farkas '57), Kulcsár K. (Horváth R. '67), Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

 

Szponzoraink