Previous Next

Csodagól után könnyek - Szabó Mátét a kapitány is figyelte

Az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán a helyszínen látta fiatal szélsőnk remek első félidei teljesítményét és sajnálatos kiállítását a Kazincbarcika ellen. Interjú Szabó Mátéval.

 

 

BudafokiMTE.hu: Parádés gól, majd egy váratlan piros lap… Mennyire volt nehéz feldolgozni, hogy a 18. percben még a csapattársakkal és a szurkolókkal ünnepeltél, majd a 84. percben, egy taktikai szabálytalanság után el kellett hagynod a pályát?

Szabó Máté: Amikor láttam, hogy a játékvezető felmutatja a második sárga lapot, majd a pirosat, folytak a könnyeim… Életemben először állítottak ki. És remélem utoljára. Nagyon rosszul érintett a dolog, ráadásul a Kazincbarcika ellen egy megnyert mérkőzést veszítettünk el. Igen, számomra ez a döntetlen egy vereséggel ért fel.

Minden bizonnyal te vagy az a játékosunk, akivel szemben a legtöbbször szabálytalankodtak az ellenfelek. A szezon eddigi mérkőzésein rendre csúnya rúgásokat kaptál. Szerinted a játékvezetők odafigyelnek erre? Megfelelően szankcionálják a vétkeseket?

Úgy gondolom, a játékvezetők egymás között mindig megbeszélik, hogy kikre kell odafigyelni, kik azok, akik végig reklamálják a mérkőzést és kik azok, akiket folyamatosan “faragnak”. Az már más kérdés, hogy rengetegszer rúgtak meg sárga vagy akár piros lapot érően és a büntetés több esetben elmaradt. Sajnos nincs mindig igazság.

Beszéljünk vidámabb dolgokról, élményszámba menő gólt szereztél vasárnap. Már az tapsra ragadtatta a szurkolókat, ahogy a kazincbarcikai Sergiu Oltean mellett eltoltad a labdát.

Nagyon szeretek egy az egy elleni párharcokat kezdeményezni, mert tudom, hogy ebben erős vagyok. Soltész Istvántól kaptam az átadást, a csel után középre passzoltam, de a labda visszakerült hozzám. Szerencsére sikerült szinte nullszögből, az alapvonal közeléből betalálnom.

Úgy tűnt, a kapus beadásra számított. Te láttad azt a rést, ahol el lehet rúgni a labdát?

Szerintem is beadásra számított, de a mérkőzés előtti héten Csizmadia Csabával és Suth Balázs pályaedzővel az edzések után gyakoroltunk olyan játékhelyzeteket, amelyek nálam sűrűn előfordulhatnak téthelyzetben is.  Ez is ilyen volt, váratlant kellett húznom és örülök neki, hogy bejött.

A vasárnapi találkozót a BMTE Stadionban tekintette meg Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője, aki több fiatal játékosunkat figyelte. Tudtál erről a kezdés előtt?

Igen, értesültem róla a bemelegítés után. Izgatottan vártam, hogy neki is bizonyíthassak és úgy érzem, sikerült megmutatnom, hogy mire vagyok képes. Az első félidő szerintem jól sikerült. A kapitány jelenléte sokkal inkább motiváló hatással volt rám, nyomást csak minimális szinten jelentett. Remélem, ő is úgy látta, hogy helyem van a válogatottban. Én továbbra is minden erőmmel azon leszek, hogy bekerüljek a nemzeti csapat keretébe.

Hétvégén, a Nyíregyháza elleni mérkőzést viszont csak a lelátóról nézheted. Elképzelted már, milyen lesz kívülről figyelni a csapatot?

Igen és tudom, hogy rossz érzés lesz. Bízom abban, hogy a srácok megszerzik a győzelmet, amire nagy szükségünk van. Jó csapat vagyunk, ezt hétről hétre, meccsről meccsre bizonyítjuk. Csak rajtunk múlik, hogy itthon tartjuk-e a három pontot, mert ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor ebben a mezőnyben bárkit képesek vagyunk megverni.

Mégis, a szereplésünk kapcsán sokan meglepetést emlegetnek. Ti az öltözőben foglalkoztok a tabellával? Figyelitek az aktuális helyezésünket?

Persze, tudjuk, ott vagyunk a negyedik helyen és állhatnánk az élen is, ha nem “ajándékozunk” pontokat az ellenfeleinknek. Ilyen szempontból van bennem némi hiányérzet. Az öltözőben mindenki tisztában van azzal, hogy ott a helyünk az első hat csapat között. A következő mérkőzésnél tovább viszont nem tekintünk, most kizárólag a Nyíregyháza legyőzésére koncentrál mindenki. Ha ez meglesz, vasárnap este majd újra ránézünk a tabellára.

 

Merkantil Bank Liga, 12. forduló
17:00 Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC
BMTE Stadion, 2019. október 6., vasárnap

A mérkőzésre 800 forintos áron lehet teljes árú jegyet vásárolni a kezdés előtt a helyszínen, a BMTE Stadion pénztárában. 14 éven aluli diákok, valamint a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes. 

Szponzoraink