Previous Next

Múltidézés

 

Múltidézés című új rovatunkban, minden csütörtökön egy korábbi Budafok játékossal beszélgetünk a múltról, és a jelenlegi csapatról.  

 

Dobesch Gyula

Első részünkben a klubért fél évszázadig tevékenykedő Dobesch Gyulával, a BMTE egykori legendás játékosával, edzőjével beszélgettünk, akit 2012-ben a klub centenáriumi ünnepségén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntettek, és jelenleg is a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke.

 

A csapat egy jó pár éve nem szerepelt NB II-ben, hogyan fogadta a feljutást?

  • Nagyon nagy öröm, hogy ismét NB II-es csapata van annak klubnak, mely a 105 évéből több, mint 80-at a magyar második vonalban játszott. Szomorú voltam eddig, de a tavalyi bajnoki címmel helyreállt a világ rendje.

Mit vár a csapattól az NB II-ben?

  • Minél jobb szereplést várok, a középmezőny reális lehet. Erre a keret teljes mértékben alkalmas.

Mennyire fontos a kerületben a BMTE?

  • Sok szurkolója van a klubnak, de a legtöbben nem járnak a meccsekre. Szeretnénk őket visszacsalogatni. 2-3 hazai győzelemmel ismét többen fognak szurkolni a Promontor utcában.

Mit üzenne a szurkolóknak?

  • Szurkoljanak a csapatnak, és 1-1 rossz mérkőzés után se szidják a játékosokat. Az a hangulat, ami a Ferencváros elleni mérkőzésen tapasztalható volt - mind a Groupama Arénában, mind a BMTE Stadionban - nem volt még részem, csodálatos érzés volt. Nagyon boldog lennék, ha hasonlóban lenne részünk.

  

Szponzoraink