Previous Next

Ebből valami nagyon jó dolog születhet… - interjú Horváth Rolanddal

25 éves támadónk úgy érzi, fiatal és rendkívül motivált szakmai stábbal dolgozhat együtt klubunknál, amely kiugró eredményt érhet el a szezonban.

 

 

BudafokiMTE.hu: Kellemes a szlovéniai hegyi levegő?

Horváth Roland: Igen, itt minden adott ahhoz, hogy a terveknek megfelelően folytassuk a felkészülést. Impozáns környezetben, kiváló körülmények között, jó pályákon dolgozhatunk. Szép a szálláshelyünk, a szobámból gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre, az étkezéseinknél pedig finom ételek és bőséges választék áll rendelkezésünkre.

Hogyan telt az első 24 óra az edzőtáborban?

A hétfői, csaknem kilencórás buszozás után egy 45-50 perces átmozgató edzésen vett részt a csapat Balogh Barna erőnléti edzőnk irányításával. A kedd reggeli gyakorlást is vele kezdtük, ekkor a gyorsaság fejlesztésén volt a hangsúly. Ezután pedig a taktika következett, Csizmadia Csabával és Suth Balázzsal a támadásépítést gyakoroltuk. Délután újabb edzésünk van, szerdán pedig edzőmérkőzést játszunk a szaúdi Al-Hilallal.

Ha már edzőmérkőzés, az eddigi három találkozó eredményéből, játékából mennyire lehet messzemenő következtetéseket levonni?

Úgy gondolom, mindhárom meccsnek voltak pozitívumai, az eredményen kívül is. Taksonyban az, hogy nem kaptunk gól és 1-0-ra nyerni tudtunk. A szlovák élvonalbeli FK Pohronie ellen (2-1- a szerk.) egyik félidőben sem játszottunk alárendelt szerepet, sőt, mi domináltunk és amit a szakmai stáb kért tőlünk, azt védekezésben és támadásban is megvalósítottuk. Az angol QPR fiatal játékosai óriási tempót diktáltak, nagy iramú mérkőzést játszottunk és az előzetesen megbeszéltek szerint tudtunk futballozni. Az eredménnyel kapcsolatban van bennem némi hiányérzet, de inkább nyerjünk mindig 1-0-ra, minthogy ne győztesen hagyjuk el a pályát.

Az FK Pohronie elleni találkozóról őrzöd a legkellemesebb emlékeket, ugye?

Örülök, hogy megszereztem első gólomat budafoki mezben és Soltész Istvánt is ki tudtam szolgálni egy gólpasszal. Csizmadia Csaba és a stáb centerként számít rám és azt várja tőlem, hogy minél többször és jobban érkezzek a kapu elé. Remélem, hogy a szezonban sokszor leszek eredményes.

Az előző idényben méltatlanul kevés játékpercet kaptál Gyirmóton. Mekkora lehetőség és egyben kihívás most számodra, hogy a BMTE-nél alapember legyél és gólokat szerezz?

Óriási pozitívum, hogy a Budafok érdeklődött irántam és ide igazolhattam. Itt egy fiatal és rendkívül motivált szakmai stábbal dolgozhatok együtt, amelyen a nap minden pillanatában, az edzéseken és mérkőzéseken kívül is érezhető, hogy az előzetes várakozásokat is felülmúló eredményt akar elérni. Mindez olyan érzést ébresztett bennem, hogy ebből valami nagy dolog születhet és az előttünk álló szezon jól alakulhat számunkra. 25 évesen van már tapasztalatom és az a kép, ami a BMTE-ről kialakult bennem, rendkívül pozitív. A klub minden dolgozója sikeréhes és velem együtt nagyon várja a bajnoki rajtot.

 

Szponzoraink