Previous Next

Égjen bennetek a tűz - a Kaposvárt fogadjuk

Vasárnap 17 órától a tabella harmadik helyén álló Kaposvári Rákóczi FC ellen lépünk pályára a BMTE Stadionban.

 

 

"Égjen bennetek a tűz" - ezt üzenték játékosainknak a BMTE szurkolói, akik a pénteki edzésen piros-fekete füstbe borították a lelátót. Azt a lelátót, ahol vasárnap délután remélhetőleg több százan buzdítják majd a mieinket. Drukkereink ismét bizonyították, hogy csapatunk mögött állnak, ez pedig hatalmas erőt ad mindenkinek a szezon utolsó mérkőzéseire. Támogatásukat szeretné meghálálni Csizmadia Csaba együttese, amely a múlt heti, Budaörs elleni fájó vereség tanulságait levonva kizárólag arra kocentrált a héten, hogy visszataláljon a győzelem ösvényére és újra megérezze a siker ízét.

A kiesőzónától való eltávolodás (12 pont) nem teheti kényelmessé csapatunkat, mert - ahogy legutóbb Tatabányán is tapasztalhattuk - az ellenfelek a legkisebb hibákat is képesek kíméletlenül megbüntetni. Hatványozottan igaz lehet ez egy olyan riválisra, amely az élvonalba jutásért küzd. Márpedig a Kaposvári Rákóczi ebbe a kategóriába sorolható. A somogyiakat négy pont választja el a feljutást jelentő második helytől és bár egyelőre nem beszélnek az esetleges NB I-es szereplésről, szeretnének javítani az elmúlt három fordulóban elszenvedett vereségek után. Slakta Balázsék sorrendben a Győrtől (2-3), a Békéscsabáról (0-2) és a Nyíregyházától (0-1) kaptak ki.

"Nem egy felemelő érzés, hogy nem tudtuk megnyerni a legutóbbi három mérkőzésünket" – mondta a kapus a kaposvári klub honlapjának. "Próbáltuk a legjobbunkat nyújtani, de ez nem úgy sült el, ahogy azt szerettük volna. A csapat hangulata nem emelkedett, de nem szegjük le a fejünket, hanem minden nap azért dolgozunk, hogy kijöjjünk ebből a hullámvölgyből."

A Kaposvár valóban nincs jó formában az elmúlt hetekben, a mieink viszont a BMTE Stadionban kimagaslóan teljesítettek az utóbbi időszakban. Hazai pályán hétmecces veretlenségi sorozatban vagyunk, tavaly november 11. óta pedig csupán a Csákvár és a Nyíregyháza tudott ponttal távozni a Promontor utcából. Ősszel, Kaposváron Kercsó Bence góljával 1-0-ra vezettünk, ám a hazaiak Beliczky Gergő, illetve Vachtler Csaba révén fordítottak és otthon tartották a három pontot. Az volt Vitelki Zoltán utolsó találkozója a budafoki kispadon. 

A vasárnapi 17 órakor kezdődő mérkőzésre 800 forintos áron vásárolhatnak jegyet szurkolóink a BMTE Stadion pénztárában. Diákoknak és nyugdíjasoknak a belépés továbbra is ingyenes.

Hajrá, Budafok! Hajrá, BMTE!

 

2019. április 21.
Merkantil Bank Liga, 33. forduló
Budafoki MTE-Kaposvári Rákóczi FC
BMTE Stadion, 17.00, vezeti: Nagy Norbert (Szilágyi, Kulman)

 

Szponzoraink