Previous Next

Egy pontot ért a dominancia

Csapatunk végigtámadta a Duna Aszfalt TLC elleni mérkőzést, de nem tudott gólt szerezni az üres lelátók előtt.

 

Néhány adat módosítása mellett akár egy az egyben beilleszthetnénk a Dorogi FC elleni találkozóról írt összefoglalónkat ezen sorok helyére. A két meccs között nem csupán a végeredmény (0-0) miatt vonhatunk párhuzamot, hanem a játék képe alapján is. Volt a pályán egy csapat, amely támadószellemben, gólra törően futballozott és egy másik, amely "beparkolta a buszt", rombolt és kizárólag arra rendezkedett be, hogy megóvja kapuját. 

Nem volt jó mérkőzés vasárnap délután a BMTE Stadionban. Hogyan is lehetett volna igazán jó, szurkolók nélkül? A hét közepén hozott rendkívüli intézkedések miatt üres lelátók előtt feszült egymásnak a két együttes és nagyjából ugyanaz jellemezte a játékot, mint a hangulatot. Az első lehetőség ugyan a Duna Aszfalt TLC előtt adódott - Batizi-Pócsi Balázs éles szögből nem talált kaput -, a folytatásban viszont már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült.

Igaz, kimondottan nagy helyzetekben ez sajnos nem mutatkozott meg. Folyamatosan mentünk előre, szögletek, beadások és távoli lövések után veszélyeztettünk, de a tiszakécskei védőfalat nem volt könnyű áttörni. Az utolsó mozdulatokba vagy előkészítésekbe olykor kisebb hiba csúszott, máskor pedig a vendégek mentettek önfeláldozóan, akár a gólvonal közeléből.

Csapatunk mindent megtett, hogy begyötörje a győzelmet jelentő találatot a támadásban szinte teljesen "passzív", a hajrában az időt húzó Duna Aszfalt TLC ellen, ám nem járt sikerrel. Előnye viszont így is nőtt a tabella második, feljutó helyén, hiszen az üldöző Vasas FC kikapott az éllovas MTK Budapest otthonában. 

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítése IDE KATTINTVA olvasható.

 

Merkantil Bank Liga, 28. forduló
Budafoki MTE-Duna Aszfalt TLC 0-0
BMTE Stadion, vezette: Veizer Roland (Máyer Gábor, Rózsa Dávid)

BMTE: Póser - Opavszky, Oláh B., Romić, Gohér - Filkor, Soltész I. - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Tiszakécske: Varga Á. - Erdélyi, Temesvári, Csáki, Preklet, Sváb - Horváth A., Tölgyesi (Simon M. '90) - Lukács D. (Oláh M. '60), Szuhodovszki (Farkas N. '75), Batizi-Pócsi
Vezetőedző: Virágh Ferenc 

 

 

Szponzoraink